Afacerile din comertul auto au scazut in primul semestru cu 1,9%

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 1,9% in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,3%, potrivit datelor anuntate de INS.

Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (de 8,5%, serie bruta), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (7,4%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (1,5%). Cresteri au inregistrat activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,1%), scrie Mediafax.

In iunie volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 3,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut atat ca serie bruta, cu 5,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,8%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri