Monopostul Honda F1 angrenat in Campionatul Mondial a reusit sa bata recordul de viteza in clasa sa, ajungand la 354.97 km/h pe lacul sarat de la Bonneville (SUA).
Consolare pentru echipa de Formula 1 Honda dupa ultimele sale performante in Marele Circ: monopostul din acest an tocmai a stabilit un nou record mondial la viteza pentru o masina de Formula 1. Alan van der Merwe este pilotul care a reusit sa parcurga un kilometru in linie dreapta atingand 354.97 km/h. Incercarea reusita a avut loc pe lacul sarat Bonneville din Utah iar performanta a fost inregistrata de FIA si de asociatia United States Auto Club (USAC).

Chiar daca este vorba de un nou record pentru clasa de vehicule A2-8, obiectivul pe care Honda l-a anuntat inainte de aceasta incercare (400 km/h) a fost departe de a fi atins. Mai mult, pilotul pare pesimist cu privire la sansele de a atinge aceasta cifra: In timpul primelor mele tentative, de dimineata, nu credeam ca vom realiza ceva notabil, deoarece suprafata era foarte alunecoasa. Am facut unul sau doua tete-a-queue-uri, insa suprafata sarata ne-a ajutat pana la urma astfel ca am reusit sa stabilim acest nou record. Nu am putu insa sa ajungem la 400 km/h, acesta ramanand inca ultimul nostru obiectiv. Pe de alta parte, insa, este bine ca nu am reusit sa ajungem la aceasta performanta, pentru ca acest lucru subliniaza faptul ca este vorba de o provocare adevarata, nu de o simpla formalitate. Trebuie sa muncim cu adevarat pentru fiecare kilometru pe ora suplimentar si este chiar posibil sa nu ajungem vreodata la cifra 400.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Prima companie romaneasca din automotive a deschis o fabrica la Oradea