Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete, in crestere

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele sapte luni ale acestui an atat ca serie bruta, cu 2,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,7%, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in primele sapte luni atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,1% fiecare.

In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 2,9%, datorita majorarilor inregistrate la comertul cu autovehicule (6%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (3,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (0,9%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,6%.

Totodata, afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,7%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu primele sapte luni ale anului trecut, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (8,9%), activitǎtile agentiilor turistice si turoperatorilor (5,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,8%) si activitatile de spǎlare, curatare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (1,4%). Afacerile cu jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 4,8%.

Citeste si:
Un număr de 12 mărci de motociclete şi scutere, disponibile în...
Un număr de 12 mărci de...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In luna iulie 2014 comparativ cu iunie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 4,1%, pe fondul majorarilor inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (12,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (5,1%) si comertul cu autovehicule (1,7%), scrie Mediafax.

Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-9,6%). Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2014, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2014 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 5%, datorata majorarilor afacerilor agentiilor de turism si tur-operatorilor (14,9%), activitatilor hotelurilor si restaurantelor (5,1%), activitatilor de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (2,2%), afacerilor cu jocuri de noroc si alte activitati recreative (0,8%) si serviciilor de coafura si alte activitati de infrumusetare (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2014 fata de luna precedenta a inregistrat o scadere cu 0,4%.

Citeste si:
DRPCIV: Procedură simplificată de înmatriculare a vehiculelor
DRPCIV: Procedură...

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, a urcat cu 6,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (12,7%), activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (5,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,7%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 0,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri