Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in primele sapte luni atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,1% fiecare.

In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 2,9%, datorita majorarilor inregistrate la comertul cu autovehicule (6%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (3,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (0,9%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,6%.

Totodata, afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,7%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu primele sapte luni ale anului trecut, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (8,9%), activitǎtile agentiilor turistice si turoperatorilor (5,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,8%) si activitatile de spǎlare, curatare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (1,4%). Afacerile cu jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 4,8%.

In luna iulie 2014 comparativ cu iunie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 4,1%, pe fondul majorarilor inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (12,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (5,1%) si comertul cu autovehicule (1,7%), scrie Mediafax.

Citeste si:

Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-9,6%). Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2014, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2014 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 5%, datorata majorarilor afacerilor agentiilor de turism si tur-operatorilor (14,9%), activitatilor hotelurilor si restaurantelor (5,1%), activitatilor de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (2,2%), afacerilor cu jocuri de noroc si alte activitati recreative (0,8%) si serviciilor de coafura si alte activitati de infrumusetare (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2014 fata de luna precedenta a inregistrat o scadere cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, a urcat cu 6,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (12,7%), activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (5,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,7%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 0,4%.