Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW, a prezentat in avanpremiera pentru Romania modelul BMW i8, la evenimentul de aniversare a 20 de ani de la deschiderea primei reprezentante oficiale BMW in tara, in anul 1994.

BMW i8 foloseste un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de doua motoare electrice, un propulsor pe benzina de 1,5 litri si 170 kW/231 CP si doua cutii de viteza pentru o acceleratie 0 – 100 km/h de numai 4,4 secunde. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tractiunea fata sau tractiunea integrala, in functie de situatie. Noul BMW i8 se remarca printr-o structura care combina un sasiu de aluminiu cu o caroserie realizata din fibra de carbon. Gama extinsa de materiale ultrausoare, care include, de exemplu pentru luneta, sticla ranforsata chimic similara celei folosite la telefoanele mobile, asigura o masa totala de sub 1500 kg.

La evenimentul cu 700 de invitati au mai fost expuse modelul cu propulsie electrica BMW i3, noul BMW Seria 2 Active Tourer – primul model BMW cu tractiune fata, precum si modelul Rolls-Royce Wraith.

Michael Schmidt, fondatorul Automobile Bavaria Group a deschis in 1994 primul birou BMW in Romania, iar cu 3 angajati a reusit sa vanda 11 unitati. Reteaua de dealeri creata cuprinde acum 11 locatii (showroom-uri si service BMW) in diverse regiuni ale tarii, singurul service Rolls-Royce pe o raza de 1000 de kilometri (localizat in Baneasa), o reprezentanta si trei service-uri MINI, o divizie BMW Motorrad, cinci dealeri BMW in Germania si primul service BMW Advanced Body Repair inaugurat anul acesta in Otopeni. Dupa 20 de ani, grupul Automobile Bavaria are peste 600 de angajati si 15 dealeri in doua tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri