Pe fondul reducerii numarului de unitati produse, Ford introduce o gama noua de modele ce au ca tinta diversele publicuri de nisa. Printre aceste noi masini, supersportiva Ford Shelby GT, lansata cu mult fast, va deveni masina de serie, dar de serie mica. Mark Fields, presedintele Ford America a declarata ca: „Noua strategia de abordare a pietei include lansarea unor modele noi, largirea gamei de optiuni pentru toate modelele noastre, dar si o infuzie de noi tehnologii, care sa ne aduca in pas cu competitorii nostri”.

Ford Shelby GT este o supersportiva americana, cu un motor de 4,6 litri si 325 CP. Masina va ocupa – ca aspect si performante – o nisa foarte sensibila intre alte doua masini cu pedigree sportiv american: Mustang GT si Ford Shelby GT500.

Combinatia dintre aceste modele a oferit specialistilor un model supersportiv in versiunea Ford GT-H, preparat de „toonarii” de la Hertz. Succesul acestui model, de la New York International Auto Show din acest an, i-a facut pe americani sa demareze productia lui Ford Shelby GT, iar in ianuarie 2007 masina va ajunge in Showroomuri.

Mai multe detalii despre masina vor fi date publicitatii, de catre constructor, cu putin timp ininte de aparitia modelului pe piata. Pretul nu a fost inca comunicat, dar este putin probabil ca Ford Shelby GT sa coste mai putin de 40 de mii dolari.