Ford E-Transit și E-Turneo Connect au fost lansate încă de toamna trecută, la acel moment venind și anunțul cu privire la versiunile cu motoare cu combustie internă, inclusiv hibridul cu tehnologie plug-in. Dar Ovalul Albastru a pregătit o lansare etapizată pentru unele dintre cele mai populare modele ale sale, iar utilitara Transit, respectiv cărăușul de persoane Turneo Connect, sunt prezentate în varianta pentru Europa abia acum.

Noul vehicul comercial Transit Custom lansat de Ford Pro este disponibil și pe plaiurile noastre și este complet integrat cu ecosistemul digital de software și servicii Ford Pro, se arată într-un comunicat al gigantului auto. Inginerii Ford au dezvoltat o platformă complet nouă, concepută pentru a optimiza transportul și accesul, dar și pentru a îmbunătăți confortul șoferului.

Inspirat de informațiile primite de la clienți, noul Transit Custom oferă o gamă largă de caracteristici și experiențe digitale în premieră pentru segment, inclusiv un volan cu înclinare, asistență la livrare, conversii digitalizate cu sistemul de integrare Upfit, noua tehnologie de siguranță Exit Warning și caroseria versatilă MultiCab. Cea mai cuprinzătoare gamă Transit Custom va fi completată de modelul electric E-Transit Custom.

"Noul nostru Transit Custom are o moștenire greu de dus mai departe – este cel mai bine vândut furgon din Europa și cel mai bine vândut vehicul de anul trecut în Marea Britanie – așa că am făcut tot posibilul pentru a oferi un alt salt uriaș clienților noștri", a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. Modelele Transit Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt deja în producție, livrările începând cu trimestrul patru din 2023. De asemenea, clienții pot comanda acum o gamă completă de variante, inclusiv modele Plug-in Hybrid pregătite pentru livrare începând cu primăvara anului 2024, dar și E‑Transit Custom programat pentru livrări în vara anului 2024.

Noul volan înclinabil face parte din pachetul de opțiuni Mobile Office și permite șoferului să folosească interiorul utilitarei și ca post de lucru sau de masă. Volanul se pliază pentru a deveni un suport pentru tablete și laptopuri, precum și o masă plană pentru a face completarea documentele și pauzele de prânz mai confortabile. În plus, Ford știe că șoferii de livrare pot face până la 200 de opriri și pot livra 500 de articole pe zi. Delivery Assist (disponibil în octombrie 2024) poate ajuta la eficientizarea fiecărei livrări prin automatizarea unei părți a procesului pentru a economisi timp și a îmbunătăți securitatea. Când este pornit, Delivery Assist devine activ atunci când șoferul intră în parcare.

Operatorii care lucrează pe străzile aglomerate ale orașului vor beneficia, de asemenea, de tehnologia Ford Pro Exit Warning, care este introdusă în gama de furgoane a companiei pe noul Transit Custom. Această caracteristică inteligentă poate avertiza șoferul cu privire la apropierea participanților la trafic pentru a ajuta la prevenirea accidentelor de "ușă", în care portiera este deschisă în calea traficului.

Ford Transit Custom ascunde o platformă nouă

Designul noii structuri a permis o mai bună rigiditate și o greutate redusă cu 100 de kilograme față de vehiculului din generația anterioară. De asemenea este disponibil un ampatament prelungit cu până la 200 mm, în funcție de model, pentru o capacitate optimă de încărcare. Pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil, designul caroseriei noului model a fost dezvoltat folosind simulări aerodinamice extinse și, împreună cu o zonă frontală redusă, a dus la un CdA cu până la 13% mai mic decât cel al modelului din generația anterioară.

Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5,8 la 6,8 m3, pentru înălțimea de caroserie standard, cu sarcină utilă de până la 1.350 kg și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm folosind funcția inteligentă de încărcare de sub scaunele pasagerilor. Greutatea maximă a remorcii cu frână este de 2.800 kg, iar clienții pot opta pentru un cârlig de tractare pliabil.

Pentru prima dată, toate versiunile Transit Custom sunt echipate cu un nou design al suspensiei spate independente pentru a contribui la înălțimea redusă a podelei și pentru a îmbunătăți precizia direcției, manevrabilitatea și tracțiunea. Roțile din față și poziționarea suspensiei au fost, de asemenea, plasate mai în față, rezultând un acces mult mai bun în cabină, un spațiu îmbunătățit pentru picioare și suporturi pentru picioare pentru ocupanții din față, precum și o consolă față mai scurtă.

Fiecare Transit Custom este echipat cu un ecran tactil de 13 inchi 6, înclinat spre șofer pentru ușurință în utilizare. Acesta are la bază ultima versiune a sistemuluimultimedia Ford SYNC 4 cu conectivitate super-rapidă, grație modemului încorporat. Interiorul avansat este completat de un instrumentar de bord digital de 12 inchi. Designul cabinei a fost, de asemenea, optimizat în jurul unui airbag pentru pasageri montat pe plafon.

Schimbarea de la locația tradițională de pe bord creează un spațiu de stocare suficient de mare pentru un laptop și crește flexibilitatea pentru panourile și dispozitivele upfit care pot fi acum montate mai aproape de șofer folosind suporturi AMPS standard în industrie.

Transit Custom oferă o paletă destul de diversă de motorizări

Clienții pot configura Transit Custom cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 110 cai putere, 136 cai putere, 150 cai putere sau 170 cai putere, care pot îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și emisiile de CO2 cu aproape șase procente în comparație cu modelul anterior. Cutia de viteze manuală cu șase trepte este standard, opțional fiind oferită o nouă cutie de viteze automată, avansată, de înaltă eficiență, care dispune de opt trepte și permite o capacitate maximă de remorcare de 2.800 kg. Aceasta este disponibilă în combinație cu motoarele de 136 cai putere și 170 cai putere.

Un nou sistem inteligent de tracțiune integrală poate fi comandat pentru prima dată pe Transit Custom. Sistemul distribuie inteligent cuplul între punți printr-un cuplaj controlat electronic, cu ajustări care durează mai puțin de 20 de milisecunde și este disponibil pentru vehiculele echipate cu transmisie automată. Proprietarii care au nevoie de mai multă tracțiune, dar preferă o cutie de viteze manuală, pot alege versiunea de puterea de 136 cai putere sau de 150 cai putere cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru performanțe îmbunătățite pe drumuri dificile.

Noul Transit Custom Plug-In Hybrid combină un motor pe benzină care fucnționează în ciclul Atkinson, de 2,5 litri, cu o baterie de 11,8 kWh (utilizabilă) pentru a oferi o putere combinată de 232 cai putere și o autonomie pur electrică de până la 56 km și 2,3 kW de putere pentru scule și echipamente prin Pro Power Onboard. Noul sistem de propulsie este similar cu cel utilizat de Ford Kuga Plug-In Hybrid – cel mai bine vândut PHEV din Europa în 2021 și 2022. În funcție de cerințele lor de încărcare, clienții pot alege dintre lungimile caroseriei L1 sau L2 și opțiunile GVM de 280, 300 sau 320 pentru întreaga gamă de stiluri de caroserie.

Ford Turneo Custom a fost și el prezentat acum

Turneo Custom este, practic, varianta cu geamuri laterale a lui Transit. Fratele mai mare al lui Turneo Courier care se produce la Craiova este oferit acum cu o nouă versiune Plug-in Hybrid (PHEV). Tracțiunea integrală este și ea, de acum, disponiblă. Noul model introduce o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune spate ultra-ajustabile, montate pe șine, uși laterale acționate electric, sistem audio B&O, plafon panoramic din sticlă și un volan inovator care se pliază pentru a crea o masă sau o suprafață de lucru.

Ca parte a celei mai cuprinzătoare game Tourneo Custom de până acum, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 136 cai putere, 150 cai putere și 170 cai putere, cu noua versiune PHEV, 2sau E-Tourneo Custom, cu un sistem de propulsie electric, care are un pachet de baterii cu o capacitate utilizabilă de 64 kWh și motor de 160 kW pentru o autonomie de până la 325 kilometri. Modelele cu motor diesel sunt deja în producție, iar clienții pot comanda acum noul Tourneo Custom PHEV pentru livrare din primăvara anului 2024, E-Tourneo Custom urmând să fie livrat în vara anului 2024.

Clienții Tourneo Custom pot alege dintr-o gamă de versiuni, inclusiv Active și Sport, vârful de gamă fiind Titanium X, care propune cea mai cuprinzătoare echipare a oricărui Tourneo oferit vreodată - cu caracteristici standard variind de la jante elegante din aliaj de 19 inchi și faruri LED Full Matrix și până la materialul premium al scaunelor din piele sintetică Sensico. Noua arhitectură a vehiculului oferă o înălțime mai mică a podelei și o nouă treaptă laterală integrată pentru a facilita intrarea și încărcarea, susținută de o deschidere de top pentru ușa laterală glisantă.

Toate variantele de propulsie oferă o capacitate de remorcare extrem de competitivă, inclusiv o greutate a remorcii cu frână de până la 2.500 kilograme pentru modelele diesel și 1.850 kilograme pentru modelele PHEV. O nouă opțiune de cârlig de remorcare retractabil permite clienților să rabateze cu ușurință cârligul atunci când nu este utilizat.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri