Noua gamă Courier a ieșit de pe linia de producție a fabricii Ford Otosan din Craiova. Modelele Transit Courier și Tourneo Courier dispun de sisteme avansate de conectivitate și securitate, alături de designul practic, pentru a răspunde la toate tipurile de nevoi, oferind un aspect puternic și modern.

Ford Otosan, centrul global de vehicule comerciale Ford Motor Company din Europa, a pornit producția pentru noua gamă Courier, pentru care a preluat responsabilități de inginerie și producție, într-o ceremonie organizată astăzi la uzina din Craiova. Ceremonia a fost găzduită de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, de Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan și de Müjdat Tiryaki, Președinte Ford Otosan Craiova, în prezența prim-ministrului României, Marcel Ciolacu și a multor oficialități.

„Gama Courier are o importanță mare pentru noi, Ford Otosan. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producția globală a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design și până la producție. Fiind combinația ideală între performanță și funcționalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la poziția noastră ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova”, a declarat directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt.

„Capabilitățile de producție de ultimă generație ale uzinei din Craiova sunt completate de experiența Ford Otosan în design, inginerie și producție. Noile Transit Courier și Tourneo Courier, alături de investițiile noastre sunt dovezi ale încrederii pe care o avem în Craiova și în România. Sunt pe deplin încrezător în succesul pe care noua gamă Courier îl va avea și sunt convins că va stabili noi recorduri.”

Ford Otosan este unica locație de producție a gamei Courier

Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblata pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România.

Anul trecut, în luna iulie, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producția noii generații a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiții, capacitatea totală de producție va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a susține în continuare nevoile de producție ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfășurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan și Ford, dezvoltat și produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier și Tourneo Courier) vor dispune și de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapă importantă pentru Ford Otosan în a-și atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice până în 2035.

Care sunt specificațiile și cât costă Ford Turneo Courier și Transit Courier

Având potențialul de a schimba dinamica modului în care se face comerț, Transit Courier este cel mai bine vândut vehicul comercial ușor și introduce Ford în segmentul de furgonete compacte. Arhitectura noii generații a gamei Courier a fost dezvoltată de designerii și inginerii Ford Otosan prin filozofia “Design Thinking”, ascultând nevoile și așteptările clienților. Prin urmare, noile modele oferă clienților cele mai potrivite soluții.

Gama Courier combină performanța cu funcționalitatea. Prin capacitățile sale avansate și noul său aspect puternic, noua gamă Courier facilitează activitatea flotelor comerciale prin designul său practic, conform comunicatului Ford. Versiunea de marfă Transit Courier pornește de la 15.550 de euro, iar cea destinată transportului pentru pasageri Tourneo Courier are un preț de start de 18.100 de euro.

Sisteme avansate de asistență a șoferului, precum Lane Keeping, Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist și Rear Park Aid, fac conducerea, parcare și munca mai ușoare, mai inteligente și mai sigure. Proiectată pentru a fi mai lungă, mai lată și mai înaltă, gama Courier oferă, de asemenea, sisteme îmbunătățite de conectivitate și siguranță, dar și sisteme de propulsie care satisfac o gamă largă de nevoi.

Cea mai nouă versiune a sistemului multimedia SYNC 4 a noii game Courier, disponibil cu un ecran tactil de 8 inchi (sau 12 inchi în versiunea electrică) care poate proiecta ecranul telefonului inteligent, funcționează grație unui modem încorporat pentru a oferi conectivitate avansată, navigație în timp real și actualizări „over-the-air”. Noua gamă Courier te menține mereu conectat și poate fi controlată prin activarea multor funcții de securitate și sănătate a vehiculului prin intermediul modemului său.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri