Reteaua autostrazilor din Romania, care totalizeaza 700 kilometri in prezent, va fi extinsa cu 50 kilometri in acest an si cu 200 de kilometri in 2016, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a anuntat un necesar de finantare de aproape 30 miliarde euro pana in anul 2030.

Pana in anul 2030, Romania ar urma sa construiasca 725 kilometri de autostrada, 184 de kilometri de autostrada fazata si 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA, scrie Mediafax.

Potrivit informatiilor prezentate de Rus, intr-o conferinta de presa, sumele pentru investitiile in infrastructura vor putea fi asigurate in urmatorii ani din finantari europene de 6 miliarde euro (incluzand cofinantarea nationala), acciza la motorina, rovinieta, concesiuni si parteneriate public-private (3 miliade euro) si credite de la Banca Europeana de Investitii, BERD si Banca Mondiala.

"Ultima scuza este ca nu avem bani", a spus ministrul, intr-o conferinta de presa, aratand ca pana in prezent principalele probleme in domeniul dezvoltarii infrastructurii au fost ineficienta si lipsa structurarii proiectelor. Ministrul a adaugat ca dupa revenirea la Ministerul Transporturilor, "cu arme si bagaje", CNADNR va trebui sa prezinte un plan de management.

"In 25 de ani n-am avut niciodata", a spus Rus. Prezent la evenimentul organizat de ministerul Transporturilor pentru prezentarea prioritatilor infrastructurii rutiere, premierul Victor Ponta a anuntat ca Master Planul de Transport trebuie aplicat doar pe baza unui consens pe minimum zece ani intre toate fortele politice. Documentul de implementare al Master Planului va fi prezentat comisiilor de specialitate din Parlament in urmatoarele doua saptamani.

Citeste si:
Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie ramane inchis pana in iunie 2016
Lotul al treilea al...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Monumentul incompetentei, Comarnic-Brasov: A sasea oara e cu noroc?