Eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie a facut ca primul trimestru din 2017 sa fie unul deosebit. Numarul inmatricularilor a explodat, mai ales la masinile rulate, din import, si la cele reinmatriculate, in timp ce segmentul vehiculelor noi a cunoscut cea mai mare crestere din ultimii ani. Aceasta situatie s-a datorat in special inmatricularii masinilor aflate la vanzare in parcurile comerciantilor auto, precum si a “oficializarii” tranzactiilor de masini din ultimii ani. In martie, desi cifrele au ramas ridicate, piata auto respecta tendinta de crestere prognozata de Autovit.ro.

“Pentru noi nu este complet surprinzatoare evolutia pietei, daca luam in considerare faptul ca la inceput de an intotdeauna cererea pentru masini este mai mare, iar eliminarea timbrului de mediu a survenit tot in primele luni. Inca de acum 3 ani am previzionat ca eliminarea timbrului de mediu va genera o crestere a pietei de masini noi, pe langa alte efecte benefice ale deblocarii ofertei interne. Daca se mentin cresterile de pana acum pe tot parcursul anului, piata masinilor noi poate depasi 110.000 unitati, iar cea a vehiculelor rulate, din import si a celor reinmatriculate, va atinge 600.000 de unitati”, explica Cristian Cojocaru, Sales Manager la Autovit.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: bohbeh34343 / Shutterstock.com