Piata de leasing operational a depasit nivelul de 66.000 de unitati in administrare la finalul trimestrului al treilea din 2017, generand o crestere a pietei de 11% fata de finalul anului 2016.

In perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost inmatriculate aproximativ 13.000 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 15% din totalul inmatricularilor noi (90.959 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare).

„Rezultatele primelor trei trimestre ale anului in piata serviciilor de leasing operational si de fleet management sunt foarte bune, chiar peste asteptarile exprimate la inceputul anului. Aceste rezultate se datoreaza eforturilor tuturor companiilor membre ASLO de promovare a acestui produs modern si eficient in toate segmentele pietei. Suntem convinsi de potentialul acestei piete si ne exprimam increderea ca leasingul operational cu servicii incluse va deveni principala forma de finantare a mobilitatii companiilor din Romania”, a declarat Dan Boiangiu, presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si BCR Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 95% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 77%, urmate de management de flote 14%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel Group, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociati sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.

ASLO isi propune sa promoveze conceptul de leasing operational si sa sustina cele mai bune practici in industrie fiind o interfata eficienta intre comunitatea pe care o reprezinta si comunitatea de afaceri si autoritati, protejand in acelasi timp interesele membrilor sai.

Sursa foto: Kzenon/ shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri