Doar 1 din 5 IMM-uri romanesti desfasoara activitati de export, contribuind cu 25% la exporturile totale din Romania, potrivit unui studiu realizat de UPS si Kantar Millward Brown.

Cele mai multe IMM-uri exportatoare sunt localizate in Bucuresti si in vestul tarii, in judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin.

In total, 52.000 de IMM-uri analizate in studiul UPS sunt in regiunea Bucuresti-Ilfov (23,4%), urmata de Nord-Vest (14,4%), Sud-Muntenia, Nord-Est, Vest si Sud-Vest.

"Peste jumatate din intreprinderile mici care exporta au inregistrat cresteri ale veniturilor in ultimii trei ani", a declarat Jim Kearney, managing director UPS.

In Romania sunt 567.900 de companii active. IMM-urile genereaza 35% din totalul cifrei de afaceri realizata de companiile active din Romania si reprezinta 99% din totalul companiilor.

Citeste si:
UPS lanseaza noi servicii dedicate sectorului medical
UPS lanseaza noi servicii...

Majoritatea IMM-urilor exportatoare activeaza in industriile prelucratoare, comert, transporturi, IT&C, agricultura.

La nivel global, 75% dintre cumparatorii online considera ca returnarea gratuita a produselor este foarte importanta, iar 71% dintre acestia mai spun ca livrarea gratuita a produselor comandate online este, de asemenea, un factor de decizie important pentru a cumpara online.

Studiul include informatii de la 52.000 de IMM-uri care au depus ultimul bilant contabil anul trecut, au intre 10 si 249 de angajati si o cifra de afaceri pana in 50 de milioane de euro.

Anul trecut, UPS a introdus un nou segment de zbor cargo la Cluj-Napoca pentru a face legatura cu hub-ul aerian din Koln, Germania si a imbunatatii timpii de tranzit intre Romania si Europa.

Citeste si:
Regina Maria dă posibilitatea IMM-urilor să amâne plata...
Rețeaua de sănătate Regina...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford colaborează cu 3M şi GE pentru a accelera producţia de ventilatoare
Setari Cookie-uri