La lansarea pe piata in vara aceasta, noul Opel Corsa GSi va fi propulsat de motorul turbo de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 150 cp si genereaza un cuplu de 220 Nm.

Hatchback-ul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,9 secunde, si impresioneaza prin elasticitate, atinge viteza maxima de 207 km/h. Corsa GSi accelereaza de la 80 la 120 km/h in 9,9 secunde, in treapta a cincea.

La proiectarea motorului ce dezvolta o putere de peste 100 cp/litru, inginerii au optimizat timpii de reactie pentru a spori placerea de a conduce pe drumurile cu serpentine. Astfel, motorul supraalimentat in combinatie cu transmisia cu 6 rapoarte scurte impresioneaza prin forta atinsa in treaptele a doua si a treia de viteza, precum si prin cuplul maxim de la 3.000 la 4.500 rpm special adaptat pentru un stil dinamic de conducere.

Sasiul sport, binecunoscut de la versiunea OPC si franele cu etriere rosii asigura o dinamica precisa, manevrabilitate excelenta si distante scurte de franare, in combinatie cu jantele optionale din aliaj usor de 18" cu pneuri 215/40 R18 cu aderenta sporita.

Performanta noului Corsa GSi este egalata de aspectul atletic al exteriorului. Are un design specific, cu prize mari de aer, capota sculpturala si spoiler spate proeminent.

Partea din fata a modelului Opel GSi se remarca prin grila mare a radiatorului cu design tip fagure si fulgerul Opel amplasat central, precum si prin carcasele oglinzilor exterioare cu aspect de carbon, specifice autovehiculelor de curse. Elementele mari de design cu inele cromate conectate vizual intr-o linie orizontala prin traverse negre care se intind pe toata partea din fata si o fanta neagra pe capota motorului accentueaza aspectul dinamic al modelului. Spoilerul spate proeminent sporeste deportanta, iar teava de esapament, cromata este incadrata de bara spate, in culoarea caroseriei.

Senzatia de sportivitate se reflecta si la interior. Corsa GSi poate fi echipat optional cu un scaun performant Recaro pentru sofer, volanul sport fiind inclus in dotarea standard. Selectati treapta de viteza utilizand schimbatorul imbracat in piele, apasati pedala sport din aluminiu si bucurati-va de placerea pura a condusului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri