Sistemele de siguranta auto sunt din ce in ce mai dezvoltate. Tehnologia avanseaza atat de mult incat cateodata iti pui intrebarea daca mai e nevoie sa fii si tu in masina. Cum sistemele autonome de condus nu s-au adus la un punct clar de functionare si inca se afla in faza de testare, ramane sa vorbim mai mult despre tehnologiile care incearca sa ne tina departe de accidente.

Asa cum spuneam la finalul lunii aprilie, constructorii auto sunt obligati sa echipeze masinile cu ceva mai multe sisteme de siguranta standard. Comisia UE a facut un studiu pe tema accidentelor de pe teritoriul european, rezultatele nefiind imbucuratoare. Asa ca initial se vorbea doar despre cateva sisteme de siguranta care sa vina standard in echipamentul masinii.

Unele dintre acestea erau optionale inainte, asa ca daca mergeai sa-ti cumperi automobilul si le doreai, trebuia sa platesti in plus pentru sistemele de siguranta care se adaugau la cele cateva standard. De data aceasta povestea se schimba, Comisia Europeana introducand 11 sisteme de siguranta standard cu care toate masinile sa fie echipate incepand cu anul 2021.

Citeste continuarea pe Cars.ro

Citeste si:
RADET NU mai avea acord sa deruleze lucrari in Aleea Compozitorilor
Brigada Rutiera, despre cazul...
Sursa foto: Cars.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
HARMAN Romania extinde centrul de dezvoltare auto din Bucuresti