Incepand de luna viitoare se pot face precomenzi pentru una dintre primele masini zburatoare din lume, fabricata de Terrafugia, la 9 ani de la primul zbor cu un prototip, scrie ladbible.com.

Geely spune ca va comercializa primele masini zburatoare Terrafugia in 2019, iar din 2023 vehiculele vor putea decola si ateriza in plan vertical.

In viitorul nu foarte indepartat veti putea sa conduceti pe cer, pe rute mai rapide, cu o masina care se poate transforma dintr-o masina normala in una care decoleaza. Transformarea acesteia dureaza mai putin de un minut.

Aceste masini zburatoare sunt fabricate de Terrafugia, companie detinuta de Zhejiang Geely Holding Group, proprietarul Volvo si Lotus. Masina poate zbura 640 de km si poate atinge o viteza de 200 km/h. Pentru decolare are nevoie de 500 de metri. Altitudinea la care poate zbura acest aparat de aproximativ 600 kg este de 10.000 de metri.

Aparatul are o propulsie hibrida si are toate echipamentele pe care le-ati astepta de la o masina. Pretul nu a fost inca facut public, insa ar putea fi in jur de 300.000 euro.

Compania care produce acest vehicul spune ca printre clienti pot fi pilotii de aparate mici de zbor, care pot decola de pe un aeroport mic cu "masina personala".

Terrafugia are in plan si o versiune denumita TF-X, care nu va avea nevoie de un aeroport pentru decolare si aterizare.

"Dezvoltarea acestei noi tehnologii ne-a permis testarea mai multor mecanisme diferite si imbunatatirea proceselor pe parcurs. Suntem in punctul in care putem implementa cele mai bune caracteristici de proiectare bazate pe anii de zbor si pe testarea masinilor", a declarat Chris Jaran, CEO al Terrafugia.

Sursa foto: Terrafugia/Barcroft

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri