Politistii de frontiera au descoperit anul trecut aproape 240 de masini furate, cu peste 70% mai multe fata de anul 2017. Printre cele mai scumpe autoturisme furate si depistate la frontiera se numara un Land Rover in valoare de peste 58.800 de euro si un BMW X6 care costa aproximativ 50.000 de euro, scrie Hotnews.ro.

Potrivit datelor transmise miercuri de Politia de Frontiera, in 2018 au fost descoperite 239 de autovehicule (196 autoturisme, 27 microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare si 4 remorci) cautate de autoritati sau declarate furate in strainatate. In 2017, au fost depistate 138 de masini furate, astfel ca este o crestere de peste 70%.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Petea (judetul Satu Mare), Nadlac II (judetul Arad) si Bors (judetul Bihor). Cazuri semnificative s-au inregistrat si la frontiera cu Republica Moldova, in vamile Albita si Sculeni, precum si la granita cu Bulgaria.

De asemenea, anul trecut au fost constatate 266 de infractiuni, persoanele implicate fiind atat cetateni romani, cat si albanezi, austrieci, belgieni, bulgari, danezi, francezi, germani, greci, irakieni, iranieni, italieni, moldoveni, polonezi, sarbi, sloveni, spanioli si ucraineni.

Politistii de frontiera spun ca in majoritatea cazurilor cei care se aflau la volanul masinilor au declarat ca nu stiau ca masinile sunt furate, ei fiind doar "cumparatori de buna credinta". Altii au sustinut ca au primit o suma de bani (in general, de pana la 500 euro) pentru a transporta masina in Romania si, la fel, nu stiau ca aceasta este furata.

In toate situatiile, pe numele celor implicati in traficul cu masini furate au fost intocmite dosare penale, iar autovehiculele au fost retinute la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontiera.

Printre cele mai scumpe masini furate descoperite la frontiera se numara un Land Rover in valoare de peste 58.800 euro, declarat furat din Marea Britanie si descoperit in luna martie la Punctul de Trecere a Frontierei Petea din judetul Satu Mare. De asemenea, politistii de frontiera din Ostrov au depistat, in luna iunie, un autoturism BMW model X6, in valoare de aproximativ 50.000 euro, furat din Marea Britanie.

Politia de Frontiera afirma ca traficul cu autoturisme furate aduce beneficii financiare substantiale, fiind vorba despre retele bine organizate in mai multor state. Rutele folosite sunt, in general, orientate dinspre tarile vest europene cu finalitate in tarile est-europene.De asemenea, statististicile arata ca cele mai multe masini depistate de Politia de Frontiera sunt din gama celor de lux.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri