Logan se duce si in Marea Britanie

Renault ia in calcul lansarea modelului Logan pe piata auto britanica, in anul 2008, au declarat oficialii francezi citati de cotidianul britanic Financial Times.

In cazul in care Logan va fi comercializat in Marea Britanie, automobilele vor fi, cel mai probabil, produse de Renault-Mahindra, o societate mixta infiintata in India de Renault si Mahindra&Mahindra.

Dacia a vandut anul trecut peste 18.000 de masini Logan in Franta, unde a ajuns la o cota de aproape 1%, pe o piata in care s-au vandut peste 2 milioane de masini, iar vanzarile Renault au scazut cu 10% fata de anul 2005.

Dacia si-a propus sa exporte in total 88.000 de masini in 2006, iar in primele zece luni ale anului trecut a vandut in strainatate 73.685 de masini Logan, cifra care include si cele peste 10.000 produse in Maroc.

Dacia a vandut aproape 40.000 de automobile Logan in statele Uniunii Europene in primele unsprezece luni ale anului, dublu fata de perioada similara a lui 2005, conform statisticilor afisate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Conform statisticilor ACEA, in intervalul ianuarie - noiembrie au fost inmatriculate 38.398 de autoturisme Dacia Logan in UE, cu 96% peste cele 19.617 inmatriculate in primele unsprezece luni din 2005.

Mahindra este unul din cele mai importante grupuri industriale din India, cu o valoare de trei miliarde dolari si activitati in sectoare economice diverse. In tara noastra, Mahindra a intentionat sa preia de la stat pachetul majoritar de actiuni al companiei Tractorul Brasov, insa negocierile au fost suspendate in vara acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri