Nokian Tyres a inaugurat o fabrica in America de Nord, Dayton, Tennessee, fiind prima unitate proprie de productie din SUA. Capacitatea maxima de productie este de patru milioane de anvelope anual, fiind necesari 400 de angajati.

Noua fabrica Nokian are 830.000 de metri patrati si este una dintre cele mai performante si complexe fabrici din industrie.

In acest moment, fabrica este in stadiul de testare a activitatilor de productie, urmand ca in anul 2020 sa fie produse primele anvelope pentru uz comercial.

Nokian Tyres planuieste sa isi dubleze vanzarile din America de Nord in urmatorii cinci ani. „Inaugurarea fabricii Dayton marcheaza un moment foarte important in strategia noastra de crestere”, spune presedintele si CEO-ul Nokian Tyres, Hille Korhonen.

Fondata in Finlanda, Nokian Tyres este compania care a inventat anvelopele de iarna si pe cele mixte si a continuat de-a lungul anilor sa creeze produse premium pentru toate segmentele, in fabricile din Finlanda si Rusia.

Citeste si:
SUA au numit un reprezentant in Romania pentru a combate coruptia
Statele Unite au desemnat, in...

Cu ocazia inaugurarii noii fabrici din Dayton, Nokian Tyres isi propune sa completeze cererea de anvelope din ce in ce mai mare din America de Nord si sa profite de oportunitatile pe care le ofera tarile in care isi fac simtita prezenta toate anotimpurile si toate tipurile de vreme.

Noua fabrica va avea panouri solare instalate in parcare. Generatorul electric din parcare va genera 3 MW de energie electrica pentru a fi utilizata in fabrica. In septembrie, compania a fost admisa in Indicele Global de Sustenabilitate Dow Jones pentru al treilea an consecutiv. Doar 10% dintre cele mai sustenabile companii din lume sunt incluse in acest top.

Nokian Tyres dezvolta si produce anvelope premium pentru autoturisme, camioane si utilaje grele. Lantul nostru Vianor furnizeaza anvelope si service auto. In 2018, vanzarile nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro si am avut aproximativ 4.800 de angajati. Nokian Tyres este listata la Nasdaq Helsinki.

Citeste si:
Iohannis: Situatia din Irak ne priveste
Iohannis: Avem multi romani...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nokian Tyres construieste cea de-a treia fabrica de anvelope