Loc 10. Dacia

Loc 10. Dacia

Dacă în piața de mașini noi Dacia a fost pe primul loc la înmatriculări în aprilie cu aproape 1.400 de unități, pe piața auto second-hand brandul românesc nu prea a fost căutat.

Românii au înregistrat 436 de mașini second-hand Dacia (-46%) în aprilie, luna în care orașele "au fost închise".

Loc 9. Peugeot

Loc 9. Peugeot

În piața auto second-hand, românii au avut un interes pentru Peugeot similar cu Dacia, deși diferența de confort este mult mai mare. Doar 442 de mașini rulate Peugeot (-43%) au fost înregistrate în aprilie.

Dacă va întrebați câte mașini noi Peugeot au fost înmatriculate în același timp, numărul acestora este de două ori mai mic, 230 unități.

Loc 8. Renault

Loc 8. Renault

De două ori mai căutate decât Dacia și Peugeot pe piața auto second-hand au fost în aprilie modelele Renault. Peste 860 de mașini rulate Renault au fost înregistrate în țară în aprilie, în scădere cu 42% față de aceeași luna a anului trecut.

Renault a cunoscut un interes și mai mic pe piața de mașini noi, cu 318 unități înmatriculate în aprilie.

Loc 7. Skoda

Loc 7. Skoda

Mașinile rulate ale brandului ceh Skoda au prins mai bine la public în aprilie decât cele Renault. Numărul de înregistrări Skoda la DRPCIV a fost de peste 1.000 de unități. Și pentru această marcă scăderea a fost destul de mare, 40% comparativ cu anul trecut.

În ceea ce privește mașinile noi Skoda, situația este asemănătoare cu a altor mărci auto. În luna aprilie, volumul a scăzut cu 50%, la 325 unități.

Loc 6. Mercedes-Benz

Loc 6. Mercedes-Benz

Românii au înmatriculat peste 1.100 de mașini rulate Mercedes-Benz în aprilie, în scădere cu 44% față de aprilie 2019, brandul fiind pe locul 6 în preferințele românilor pe timp de pandemie.

Comparând volumul de mașini rulate cu volumul de mașini noi Mercedes-Benz diferența este uriașă. Au fost înregistrate de 10 ori mai puține mașini noi decât rulate în aprilie, 115 autovehicule (-64%).

Loc 5. Opel

Loc 5. Opel

Deși în piața de mașini noi cererea pentru Opel a cunoscut o scădere de peste 80% în aprilie la 85 de unități, în ceea ce privește autoturismele second-hand lucrurile au stat foarte bine. Aproape 1.500 de mașini rulate Opel au înmatriculat românii în țară.

Chiar dacă numărul de mașini este destul de bun, comparativ cu anul trecut este o scădere de 50% a volumului de autovehicule second-hand Opel.

Loc 4. Ford

Loc 4. Ford

Brandul Ford a fost pe locul 4 în preferințele românilor în aprilie cu peste 1.600 de mașini second-hand înmatriculate în țară. Și în acest caz, scăderea a fost de 45% în aprilie 2020 comparativ cu aprilie 2019.

Volumul de mașini rulate Ford a fost cam de 7 ori mai mare decât cel de mașini noi, care a avut o scădere de 50% în aprilie, la 270 de unități.

Loc 3. Audi

Loc 3. Audi

Mărcile premium au rămas în continuare pe lista românilor. În aprilie, Audi a fost pe locul 3 cu 2.021 de unități înscrise în circulație în România. Scăderea a fost de 40% în aprilie comparativ cu anul trecut.

În ceea ce privește mașinile noi Audi, interesul românilor a fost extrem de mic. Doar 40 de Audi noi au fost puse pe străzi. Față de în urmă cu un an, declinul este de 65% în aprilie.

Loc 2. BMW

Loc 2. BMW

Cu un număr de mașini ceva mai mare decât Audi, BMW este pe locul 2 în piața auto second-hand în plină pandemie. Peste 2.080 de mașini rulate BMW au fost înscrise de români în aprilie. Comparativ cu anul trecut, declinul este de 40%.

BMW-urile au fost căutate și pe piața de mașini noi. Scăderea între aprilie 2020 și aprilie 2019 nu este prea mare, doar 14%. Ca număr de unități, 187 de mașini noi BMW au ajuns pe șosele.

Loc 1. Volkswagen

Loc 1. Volkswagen

Volkswagen a fost și pe timp de pandemie cea mai căutată mașină second-hand în România. Volumul este așa de mare încât VW deține aproape un sfert din piața auto second-hand în aprilie cu peste 5.080 de mașini rulate înscrise în țară (-40%).

Chiar dacă românii adoră Volkswagen ca mașină rulată, situația nu este la fel și în cazul modelelor noi. Doar 338 de mașini noi VW au fost înscrise în aprilie (-50%), de 15 ori mai puține decât second-hand.