Numarul masinilor dotate cu transmisie automata l-ar putea depasi pentru prima data pe cel al masinilor cu transmisie manuala pe plan mondial anul acesta, pe fondul cresterii cererii de automobile cu transmisie automata in America de Nord si Japonia, conform unui studiu al just-auto.com.

Studiul a ajuns la concluzia ca masinile prevazute cu transmisie automata, masini fara ambreiaj si schimbator de viteze, au inceput sa fie tot mai populare printre cumparatorii de automobile, desi sunt mai grele si relativ mai scumpe in comparatie cu clasicele masini cu transmisie manuala, potrivit NewsIn.

Transmisia automata predomina in America de Nord si Japonia, insa a patruns putin in Europa Occidentala si de Est, unde pretul are o importanta mare pentru cumparatori, iar masinile cu transmisie manuala au avantajul ca sunt mai ieftine.

Studiul just-auto arata ca transimisia automata va continua sa castige teren si dupa 2007, in special in Asia, unde cresterea economica accentuata ii va face pe tot mai multi sa-si pemita achizitionarea unui automobil mai scump. in plus, blocajele tot mai dese din trafic ii vor detemina pe soferi sa aleaga masini cu comenzi mai simple, tendinta intalnita deja in Japonia.

Cresterea cererii de masini cu transmisie automata va avea ca efect si dezvoltarea fabricilor care produc aceste componente, iar just-auto estimeaza ca zece mari producatori mondiali de sisteme de transmisie, printre care General Motors, Honda si Aisin (Japonia), isi vor mari semnificativ capacitatea de productie pana in 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Toyota recheama in service un milion de automobile hibride