Toyota / Ford - cotă de piață 5%

Toyota / Ford - cotă de piață 5%

După ce înmatriculările Ford au scăzut cu 50% în România în primele 4 luni, Toyota a depășit marca americană. Diferența între cele două mărci în ceea ce privește volumele este de 70 de unități, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Toyota și Ford au înregistrat o cotă de piață de 5%. Înmatriculările Toyota au fost de 1.689 de unități, iar cele Ford de 1.615 unități.

Hyundai - cotă de piață 7%

Hyundai - cotă de piață 7%

Hyundai s-a apropiat destul de mult de Renault în ceea ce privește cota de piață, după ce a înregistrat o creștere de aproape 5% în primele 4 luni, în timp ce Renault a cunoscut un declin puternic al cererii, cu 35%.

Prin urmare, Hyundai are o cotă de 7% din piață în România fiind la doar 170 de unități de volumele Renault. Înmatriculările Hyundai au urcat la 2.239 unități în primele 4 luni.

Renault - cotă de piață 8%

Renault - cotă de piață 8%

Renaul are în România o cotă de piață de 8% după primele patru luni ale anului. În aprilie, cererea pentru mașini Renault a scăzut puternic, cu 57% comparativ cu aprilie 2019.

După primele patru luni, volumele Renault au fost de 2.411 unități, în scădere cu 35%, față de ianuarie - aprilie 2019.

Volkswagen / Skoda - cotă de piață 9%

Volkswagen / Skoda - cotă de piață 9%

Volkswagen a fost în România mult timp pe locul 2, după Dacia, în ceea ce privește cota de piață. Însă anul acesta, după primele 4 luni, Skoda s-a apropiat foarte mult de VW. Astfel, ambele mărci sunt pe locul 2 în piață cu o cotă de 9%.

Diferența de volume dintre cele două mărci este foarte mică, de sub 100 de unități. Înmatriculările Volkswagen în România au fost de 2.870 unități, iar cele Skoda de 2.779 unități.

Dacia - cotă de piață 28%

Dacia - cotă de piață 28%

Prin faptul că este un brand național și că are prețuri bune mai ales pentru flote, Dacia are cea mai mare cotă de piață în România, de 28% după primele 4 luni ale anului.

Vânzările în România au fost în ianuarie-aprilie de 8.834 de unități. Comparativ cu anul trecut, volumele au scăzut cu 38%.

Sursa foto: Shutterstock/: lumen-digital