Restructurarea Ford va costa peste 8,3 miliarde euro

Producatorul auto american Ford Motor Co. estimeaza ca programul de restructurare a companiei va implica costuri totale de 8,33 miliarde euro (11 miliarde dolari), peste jumatate din aceasta suma fiind destinata platilor compensatorii pentru angajatii disponibilizati, scrie BBC.

Astfel, Ford va cheltui aproximativ 4,5 miliarde euro (sase miliarde de dolari) pentru a oferi plati compensatorii celor 51.000 de angajati care urmeaza sa fie concediati. Planul de restructurare a fost proiectat astfel incat compania sa revina pe profit in 2008, dupa ce, anul trecut, a inregistrat cea mai mare pierdere din istoria sa: 12,7 miliarde de dolari.

Ford a anuntat in toamna anului trecut contractarea unui imprumut de 18 miliarde de dolari, care urmeaza a fi folosit pentru punerea in aplicare a planului de restructurare. Potrivit acestui plan, Ford urmeaza sa isi inchida mai multe unitati de productie din SUA si sa se concentreze pe conceperea unor modele de masini care sa satisfaca cerintele actuale de pe piata in materie de consum si design. Pana in urma cu o luna, 38.000 de angajati ai Ford din SUA au acceptat platile compensatorii.

Ford este in acest moment al patrulea jucator pe piata americana de profil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Va fi simplificată procedura de înmatriculare și radiere auto
Setari Cookie-uri