FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru companii din domeniul serviciilor financiare, fondat la București, a revenit în spațiul public cu noi precizări legate de decizia de reducere a numărului de angajați ai companiei.

Într-un peisaj IT global deja dominat de concedieri la nivel colectiv, startup-ul IT românesc FintechOS a anunțat încă de săptămâna trecută că va face restructurări. Compania a revenit cu o comunicare oficială, explicând faptul că restructurarea anumitor roluri vine ca un „pas necesar”. Furnizorul nu a făcut precizări cu privire la numărul persoanelor care au fost concediate sau care urmează să fie concediate.

„Ultimele săptămâni au însemnat luarea unei decizii pe care am acceptat-o foarte greu. Această decizie strategică, dar dureroasă, este un pas necesar pentru ca FintechOS să rămână un business robust, agil și pregătit pentru provocările de la orizont, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea serviciilor. Restructurarea anumitor roluri în companie vine într-o perioadă dificilă pentru toate companiile din IT, iar acum efortul nostru este îndreptat în primul rând pentru a ne susține colegii afectați de această hotărâre, atât prin compensații, cât și prin alte forme de suport din partea echipei de recrutare, incluzând consiliere și suport pentru plasarea lor în alte companii”, a declarat Teodor Blidăruș, CEO și cofondator FintechOS.

Liderii FintechOS au mai transmis că reducerea numărului de angajați este determinată de decizia de a se concentra pe mai puține piețe - Europa Centrală și de Est, Franța, Marea Britanie și SUA, iar prin acest pas va crește competitivitatea companiei și eficiența operațională pe piețele țintă.

Deciziile din această perioadă sunt parte a strategiei noastre de business adaptată la noua realitate socio-economică a industriei globale de tehnologie, dar și a demersurilor companiei de a ajunge pe profit, tocmai pentru că situația în care o companie depinde 100% de resurse financiare externe este inerent una de început, iar FintechOS are deja dimensiunea necesară la care poate elimina o astfel de situație.

Teodor Blidăruș, CEO și cofondator FintechOS

Ecosistemul FintechOS le permite băncilor, instituțiilor de creditare și companiilor de asigurări să lanseze pe piață produse digitale. Prin abordarea sa modulară low-code, FintechOS le oferă băncilor posibilitatea de a crea, testa și scala noi produse și servicii digitale. Produsul dezvoltat de FintechOS este folosit de peste 50 de clienți din Europa, Marea Britanie, SUA și zona Asia-Pacific.

„FintechOS va finaliza anul acesta cu venituri de aproximativ 30 de milioane de dolari, o creștere semnificativă față de anul anterior, iar începând cu 2024 va deveni o companie profitabilă. Inițial ne-am propus acest obiectiv pentru finalul anului viitor, dar îl vom atinge mai devreme. Totodată, la începutul 2024, vom anunța o nouă rundă de finanțare care împreună cu propriul profit vor susține creșterea solidă și sustenabilă a companiei. Investițiile vor fi orientate în special către departamentele de cercetare-dezvoltare, customer service/delivery”, a mai precizat Teodor Blidăruș.

Sursa foto: FintechOS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri