Mercedes-Benz a prezentat sedanul electric EQS, primul model cu o arhitectură modulară pentru limuzine electrice. Versiunile de lansare vor fi EQS 450+ cu 245 kW și EQS 580 4MATIC cu 385 kW. Urmează și o variantă de performanță, cu până la 560 kW.

Toate modelele EQS au un sistem de propulsie electric amplasat pe puntea spate, iar variantele 4MATIC au unul și pe puntea față.

Autonomia WLTP poate ajunge la 770 km. EQS marchează lansarea unei noi generații de baterii, cu o densitate de energie considerabil mai mare.

Bateria mai mare, dintre cele două integrate, dispune de energie utilizabilă de 107,8kWh, cu aproximativ 26% mai mult decât EQC.

EQS poate fi încărcat cu până la 200 kW la stațiile de încărcare rapide, cu curent continuu. În doar 15 minute, autonomia urcă până la 300 de km (WLTP) . La stațiile domestice, sau la cele publice, EQS poate fi încărcat cu până la 22 kW cu curent alternativ, folosind încărcătorul din dotare.

EQS este primul model Mercedes care oferă opțiunea activării de noi funcții prin actualizări OTA, over-the air. După configurarea inițială, anumite funcții ale EQS pot fi adaptate în funcție de propriile preferințe, precum deblocarea direcției axei spate pentru a obține un unghi de bracare de 10 grade.

Citiți și Aplicația Carge permite încărcări fără carduri în mai multe stații electrice, rezervări și plăți.

Fiind un autovehicul extrem de inteligent, EQS dispune de aproximativ 350 senzori, în funcție de echipare. Aceștia înregistrează distanțele, viteza, accelerarea, condițiile de luminozitate, precipitațiile și temperatura, gradul de ocupare al locurilor, dar și expresiile șoferului sau comenzile vocale ale pasagerilor. Toate aceste informații sunt procesate de unități de control care, controlate la rândul lor de algoritmi, au capacitatea de a lua decizii instant. Astfel, acestea formează creierul autovehiculului. Abilitățile noului EQS pot fi extinse în baza noilor experiențe, întrucât este capabil să învețe, datorită inteligenței artificiale.

EQS va fi produs în Fabrica 56, din Sindelfingen, cea mai modernă facilitate de producție auto a Mercedes-Benz. Conform inițiativei Ambition 2039, Fabrica 56 va deveni o uzină cu o amprentă neutră de carbon și cu un necesar redus de energie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri