Creditul Prima Mașină se acordă in lei, pentru o perioadă maximă de creditare de 5 ani, prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, conform OUG 66/2014.

Prețul de achiziție al mașinii trebuie să fie de maximum 50.000 lei + TVA (până la 95% din valoarea autoturismului).

Valoarea garanției în Programul Prima Mașină poate fi de maximum 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare. Garanția se acordă la cererea băncii, după aprobarea creditului/finanțării de către finanțator.

Garanțiile se acordă în limita plafonului alocat finanțatorilor și în funcție de criteriile specifice prevăzute în normele și procedurile interne de creditare ale instituțiilor de credit și în normele de garantare ale FNGCIMM.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an

Pot participa cu veniturile și membrii familiei, astfel încât cumpărătorul să se încadreze la un credit mai mare. Acesta poate fi salariat, cu minimum 3 luni la actualul loc de muncă și cel puțin 1 an vechime totală în muncă sau 12 luni vechime neîntreruptă la actualul loc de muncă.

Acte necesare pentru a aplica prin Programul Prima Mașină în 2021:

  • actul tău de identitate
  • acord ANAF
  • factura proformă emisă de vânzător

Mașina achiziționată trebuie să îndeplinească standardele EURO 6.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Tipuri de autoturisme care se pot achiziționa prin Programul Prima Mașină 2021:

  • autovehicul clasic cu sistem de propulsie termic (cu motor de ardere internă), având un preț de achiziție de maxim 50.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 5% din prețul de achiziție al autoturismului;
  • autovehicul hibrid, având un preț de achiziție de maxim 100.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 25% din prețul de achiziție al autoturismului;
  • autovehicul electric hibrid (plug-in), prețul de achiziție este de maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, iar valoarea avansului minim este de 30% din prețul de achiziție al autoturismului;
  • autovehicul pur electric, preț de achiziție - maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, iar avansul minim este de 30% din prețul de achiziție al autoturismului;

Citiți și Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) va analiza Solicitările de Garantare și va verifica îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și condițiilor conform dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2014, pe baza informațiilor furnizate de instituția de credit finanțatoare și potrivit reglementărilor proprii.

Sursa foto: Goodluz/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri