Daperom Grup Auto SA, importatorul scuterelor Peugeot, estimeaza pentru 2007, cel putin o dublare a vanzarilor, intre 800 si 1.000 de unitati, datorita cresterii cererii pentru scuterele de sub 50 de centimetri cubi.
Anul trecut, Daperom Grup Auto a comercializat in Romania 408 scutere, in crestere cu 57% fata de anul 2005, iar conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), in primele trei luni ale anului, Peugeot a devansat in topul vanzarilor marca chineza Geely care si-a gasit 28 de clienti si brandurile Aprilia si Yamaha cu cate 16 unitati vandute fiecare, informeaza NewsIn.

"Romania este sub presiune datorita traficului infernal care se vede mai ales in Bucuresti, unde realizam jumatate din cifra noastra de afaceri (...) Estimez ca vom reusi sa vindem anul acesta intre 800 si 1.000 de unitati, iar cifrele din primul trimestru arata ca putem reusi cel putin dublarea vanzarilor", a spus directorul de import si distributie al Daperom Grup Auto, Petre Stirbu. In primul trimestru s-au vandut 133 de scutere Peugeot in tara, cu 115% peste nivelul din primele trei luni ale lui 2006.

"Tot mai multi adulti au inceput de anul acesta sa-si ia scutere. Cele mai vandute sunt in marea majoritate cele cu motoare sub 50 de centimetri cubi cu preturi intre 6.000 si 10.000 lei, insa se cumpara si cele mai scumpe", a spus stirbu. El a precizat ca au aparut si scutere foarte ieftine de 3.400 de lei noi, iar cele mai scumpe au motor de 250 centimetri cubi si costa 23.000 de lei. "Romanii au vazut ca in tari ca Spania si Italia oameni in costum si cravata se urca dimineata pe scuter si merg la serviciu. Romanii au reticente legate de scutere, dar aceste reticente incep sa dispara, mai ales ca oamenii vad ca scuterele au preturi foarte bune", a spus reprezentantul Daperom Grup Auto.

Stirbu a adaugat ca anul acesta, 90% dintre scuterele vandute de Daperom vor fi cu motor de sub 50 centimetri cubi si pot deci fi conduse fara permis, insa "la noi nu exista o piata pentru scuterele de 125 de centimetri cubi care pot fi conduse de la 16 ani, insa cu permis. (...) Piata scuterelor de 125 centimetri cubi creste mai timid, ascensiunea cea mai spectaculoasa va fi pentru segmentul de sub 50 centimetri cubi, scutere care trebuie doar inregistrate la primarie". Scuterele intre 50 si 125 centimetri cubi pot fi conduse de la 16 ani cu permis categoria A, sub-categoria 1. Daca aceste scutere au insa peste 11 kilowati (aproximativ 15 cai putere), ele pot fi conduse doar de la 18 ani.

Directorul de distributie al Daperom Grup Auto a precizat ca, desi perspectivele sunt pozitive si arata ca vanzarile s-ar putea dubla de la an la an pentru urmatorii trei ani, compania trebuie sa se ocupe si de reteaua de asistenta pentru ca un scuter este tratat precum o masina, iar proprietarul trebuie sa mearga la revizii periodice, prima fiind dupa 500 - 600 kilometri parcursi. Daca clientul nu merge la revizii pierde garantia.

Anul trecut, Daperom Grup Auto a vandut 25 de mopeduri (motorete cu pedale, insa reprezentantul companiei estimeaza ca in acest an se vor vinde in jurul a cinci exemplare Peugeot, deoarece aceste mijloace de transport sunt perimate moral si nici nu protejeza eficient pasagerul in caz de impact.

Daperom Gup Auto are in tara aproximativ 30 de dealeri, iar in afara de scuterele si mopedurile Peugeot este si dealer Dacia si a incheiat anul trecut cu vanzari de 2.700 de unitati ale marcii autohtone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri