Uber a anunțat schimbarea modului în care îi taxează pe clienții care aleg să anuleze o cursă prin platforma de ride sharing. Astfel, conform unui mesaj primit de utilizatorii din București ai aplicației, Uber a decis să înlocuiască vechea taxă fixă de anulare cu o taxă ce se bazează pe mai multe criterii cum ar fi distanța parcursă de șofer înainte de momentul anulării.

Nu vei mai plăti o taxă unică atunci când te răzgândești și anulezi comanda făcută prin aplicația Uber. Compania a trimis un mesaj către clienții săi din București cu privire la noua metodă de calcul a acestei taxe, dar și situația în care ea nu se aplică. Este de menționat că, în trecut, taxa era de 12 lei indiferent de tipul de serviciu Uber cerut, acesta fiind prețul pentru Capitală. În alte orașe, Uber aplică alte taxe pentru anulare, iar această situație nu pare că se va schimba. Nu avem, însă, informații în acest moment despre taxele pentru alte centre urbane.

„Costul se va calcula în funcție de distanța parcursă, dar și de timpul consumat de șoferul partener care se îndreaptă către locul indicat de client”, se arată în mesajul transmis de Uber utilizatorilor bucureșteni. „Știm, însă, că uneori planurile se pot schimba sau o comandă poate fi transmisă în mod accidental și, de aceea, taxa se va aplica doar dacă utilizatorii vor folosi funcția de anulare la două minute după ce a fost făcută comanda”, se mai arată în mesaj. Regula de două minute a existat și până acum ca parte a politicii Uber.

Uber a realizat și un tabel cu estimări de cost pentru anulare, informând cu privire la taxa minimă și cea maximă în funcție de serviciul cerut. Aceste taxe se aplică pentru București și, dacă este să luăm în calcul tarifele fixe din trecut, ele vor fi în medie mai mari decât cele pe care le vor plăti utilizatorii din provincie. Cert este că taxa s-ar putea să ajungă să se dubleze față de vechiul tarif fix.

Produs Minimum Maximum
UberX 8,5 RON 19,5 RON
Uber pentru ucraineni 8,5 RON 19,5 RON
Star 8 RON 13,5 RON
Childseat 8 RON 24 RON

Sursa foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri