BRD Groupe Société Générale, în cooperare cu Eldrive România, a demarat prima fază a unui proiect pilot de instalare de stații de încărcare pentru mașini electrice la sucursalele din Galați și Timișoara, ca parte a strategiei băncii de sustenabilitate. Pentru următoarea etapă sunt propuse orașele Râmnicu Vâlcea și Sibiu. La aceste stații vor avea acces atât clienții, cât și angajații băncii.

În proiect au fost incluse stații de încărcare rapidă de peste 120kW, câte una în fiecare sucursală. Cele două stații date în funcțiune au câte doi conectori tip CCS și pot astfel împărți puterea de încărcare în 60 kW cu 60 kW, pentru alimentarea simultană a două mașini.

“BRD Groupe Société Générale este prima banca din țară cu care avem oportunitatea de a crea un proiect de sustenabilitate care încurajează electromobilitatea în zonele urbane aglomerate. Sperăm să extindem colaborarea la nivel național și astfel, cât mai mulți posesori de mașini electrice să poată beneficia de soluții de încărcare rapidă, la îndemână”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager, Eldrive România

“Acest proiect pilot prin care instalăm stații de încărcare rapidă a automobilelor electrice la sucursalele noastre face parte dintr-un set mai larg de inițiative prin care ne propunem să ne creștem continuu impactul pozitiv în mediu și societate”, a declarat Mihai Selegean, Director General Adjunct, BRD Groupe Société Générale.

BRD - Groupe Société Générale operează o rețea de 441 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii iunie 2023, la 74,5 miliarde lei.

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia este inclusă în planurile de extindere. În momentul de față sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stațiile de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Sursa foto: BRD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri