Bucureştiul a devenit "un oraş al maşinilor", iar indisciplina pietonilor de multe ori ascunde faptul că aceştia trebuie să circule pe carosabil, punându-se în pericol, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

"Bucureştiul a devenit un oraş al maşinilor, nu mai este un oraş al oamenilor; sunt mai multe maşini decât oameni în Bucureşti şi pentru asta trebuie să învăţăm cu toţii cum să ne acomodăm. Copiii noştri trebuie să înveţe de multe ori să meargă pe carosabil, pentru că nu au loc pe trotuar. (...) Aş vrea să atrag atenţia asupra unui fapt pe care l-am discutat cu oameni din Poliţia Română, anume că indisciplina pietonilor de multe ori ascunde faptul că pietonii nu au condiţiile să meargă pe jos şi asta înseamnă că trebuie să iasă pe carosabil şi se pun pe ei în pericol", a explicat primarul.

Radu Mihaiu a amintit că, în Sectorul 2, cu sprijinul Asociaţiei EDIT, se derulează proiectul "Ora de educaţie rutieră". Totodată, a fost amenajat Parcul Motodrom, o adevărată "şcoală de trafic rutier", unde copiii pot învăţa cum să respecte regulile de circulaţie. Pe de altă parte, adulţii au nevoie, la rândul lor, de educaţie rutieră, a susţinut edilul.

"În acest moment, adulţii nu sunt obişnuiţi cu traficul şi cu felul în care ar trebui să arate traficul, în zonele urbane cu precădere, dar şi în zonele rurale. Există mulţi factori implicaţi care pot să contribuie la siguranţă. Este ruşinos că ne aflăm pe primul loc din Europa la decese. Este, de asemenea, probabil corelat cu acest lucru faptul că suntem al doilea cel mai aglomerat oraş din lume. Probabil de aici vin şi foarte multe din accidentele rutiere. Avem nevoie să înţelegem cum ne afectează traficul viaţa şi cum viaţa noastră poate fi schimbată prin reducerea dependenţei de maşini, infrastructură pentru pietoni şi pentru copiii noştri", a spus Radu Mihaiu.

El a salutat proiectul de act normativ care prevede sancţionarea abaterilor pe baza probelor video furnizate de participanţii la trafic. Totodată, a subliniat necesitatea folosirii echipamentelor de tip Body Cam şi de către poliţia locală.

"În acest moment nu avem posibilitatea aceasta şi stăm cu ele degeaba. Nu pot fi folosite ca probe în cazul în care Poliţia locală observă un accident şi nu poate identifica pe loc persoana în cauză", a indicat Mihaiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri