Conducătorii auto din România vor putea plăti oricând polița RCA și rovinieta direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației 24pay.

Aceste două servicii sunt posibile datorită semnării unor noi acorduri de colaborare pe segmentul „RCA şi taxe auto”. Astfel, utilizatorii 24pay pot achita de acum contravaloarea rovinietei direct în aplicaţie datorită parteneriatului cu Scala Assistance, companie autorizată pentru emiterea rovinietelor. Totodată, procesul de achiziţie a RCA-ului prin 24pay este acum posibil după ce compania a anunțat un nou parteneriat pentru emiterea poliţelor cu Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare, broker-ul companiei Scala Assistance.

Pentru a beneficia de noile servicii din 24pay, utilizatorul trebuie să descarce și să-şi înroleze cardul pentru plăţi, alegând apoi serviciul dorit..

Pentru plata rovinietei, utilizatorul trebuie să aleagă tipul autovehiculului, data de start şi valabilitatea, iar apoi să introducă numărul de înmatriculare al maşinii şi seria de şasiu; după efectuarea plăţii, confirmarea de plată şi valabilitatea rovinietei se vor trimite pe e-mail, putând fi accesate şi din Portofelul 24pay.

Pentru polița RCA, utilizatorul trebuie să acceseze secţiunea „RCA şi taxe auto” din aplicaţie şi să introducă numărul de înmatriculare al maşinii, ceea ce permite precompletarea automată a informaţiilor despre vehicul. Urmează completarea datei de începere şi a perioadei de valabilitate, a datelor despre proprietar, aplicaţia afişând ulterior ofertele asigurătorilor. După selectarea ofertei dorite şi efectuarea plăţii, poliţa RCA este emisă şi trimisă pe e-mail si prin sms clientului, fiind disponibilă şi în Portofelul 24pay.

„Taxele auto reprezintă un segment de plată solicitat intens de către utilizatorii 24pay, sondajele interne arătând că peste 40% din aceştia îşi doresc să poată achita contravaloarea rovinietei direct din aplicaţie”, a declarat Utku Ogrendil, CEO PayPoint România şi 24pay.

Prin aplicația 24pay utilizatorii mai pot achita facturi, parcarea sau biletele pentru transportul în comun în 18 orașe din țară. De asemenea, din aplicație se pot achiziționa bilete de tren și de avion, se pot face reîncărcări electronice sau se pot cumpără servicii de entertainment. Aplicația are peste 1,6 milioane de descărcări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri