Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va începe toate procedurile de recepţie la Lotul 2 al A0 Nord, astfel încât, înainte de 1 decembrie, să poată fi dat în circulaţie acest tronson, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, notează Agerpres.

"Acest lot (Lotul 2 A0 Nord, n.r.) este de aproape 20 km, deşi în paranteză fie spus, "datorită înţelepciunii" unor domni din trecut, chiar dacă e gata toată lucrarea, pot fi folosiţi efectiv până probabil în toamna anului viitor doar 10 km... Pentru că lotizarea făcută în trecut nu a dus la o situaţie normală. Să faci legătura de la DN1 la DN2, adică până la drumul care duce spre Buzău, care se opreşte cu vreun kilometru - doi înainte de DN2... Am să vă spun şi ce vom face pe acea bucată, ca să folosim şi acei 10 km care sunt gata. Undeva săptămâna viitoare colegii din CNAIR vor începe toate procedurile de recepţie, astfel încât înainte de 1 decembrie să putem să dăm în circulaţie acest lot de autostradă şi, până la sfârşitul anului, cu ceea ce aţi văzut şi miercuri pe partea sudică a autostrăzii A0, să ajungem undeva la 43 - 44 km terminaţi din aproximativ 100 km. E un lucru bun, doar că ne interesează ca acei aproximativ 2 km de care vorbeam mai devreme, care să ne ducă până în DN2 să poată să intre rapid în execuţie", a spus Grindeanu.

Oficialul a menţionat că, în privinţa restului de 2 km, lucrările ar putea să înceapă în primăvara anului viitor, în funcţie şi de condiţiile meteo.

"M-a informat domnul director Pistol (Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, n.r.) că, în aceste săptămâni, până la sfârşitul anului, vor fi recepţionate PAC-ul (Propunere de Angajare a Cheltuielilor, n.r.) şi PT-ul (Proiectul Tehnic, n.r.) pe acel acel tronson de 2 km, care ţine de Lotul 3 şi de o altă companie, astfel încât în primăvară, atunci când şi vremea va permite, să se intre direct în execuţie pe cei primii 2 km din Lotul 3, să putem să folosim întregul tronson 2 al acestei autostrăzi. În rest, rămânem cât se poate de atenţi împreună cu colegii din CNAIR, astfel încât şi pe loturile din sud, adică întreg Lotul 2 şi aproximativ 7 km din Lotul 1, cel care se duce până în DN4, drumul spre Călăraşi, să poată fi daţi în circulaţie în acest an", a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a verificat, vineri, stadiul lucrărilor pe Lotul 2 al obiectivului de investiţii rutiere Autostrada A0 Nord.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, pe data de 12 mai 2021, contractul cu SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade privind realizarea Lotului 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti.

Valoarea contractului este de 831,92 milioane de lei, fără TVA.

Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi, iar sursa de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile. Pe acest segment vor fi construite două noduri rutiere şi zece poduri şi pasaje.

Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Potrivit autorităţilor, importanţa acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuităţi între Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti şi Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, dar şi în lungul coridorului IX Pan European şi realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European şi Coridorul IX Pan European.

Sursa foto: Sorin Grindeanu/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri