Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lucrările la Drumul Expres Galaţi-Brăila, care va face legătura cu Podul Suspendat peste Dunăre, vor fi finalizate în prima jumătate a anului viitor, relatează Agerpres.

"Pe mine mă interesează, în acest moment, foarte mult Drumul Expres Galaţi-Brăila. Am fost şi am vizitat locaţia unde va fi podul peste Siret, s-au forat aproape 600 de piloni în acest moment, din 900. Undeva în prima jumătate a anului viitor vom avea acest drum expres finalizat. Este foarte important pentru zona Galaţi-Brăila. Eu cred că toate aceste investiţii vor duce la creştere economică, ceea ce de fapt urmărim cu toţii. Lucrările sunt în grafic şi, aşa cum ne-a obişnuit constructorul, un constructor foarte bun, eu cred că vor fi terminate înainte de termenul limită", a declarat Grindeanu.

Constructorul Drumului Expres Galaţi - Brăila este Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Data de finalizare prevăzută în contractul semnat în urmă cu doi ani este mai 2024.

Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la două benzi pe fiecare sens de circulaţie, inclusiv a trei poduri, unui pasaj şi două viaducte.

Drumul Expres Brăila - Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri