Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că nu se abate de la promisiunea făcută în 2022 când a spus că în doi ani vor fi deschiși 250 de kilometri de autostradă. Acesta a adăugat, la Digi24, că în acest an se va realiza și legătura dintre A1 și A2, adică centura Bucureștiului pe segmentul de sud în regim de autostradă.

Lucrările la noile tronsoane de autostradă ale României depind de vremea din aceste luni de iarnă, dar Grindeanu este încrezător că mai multe porțiuni de drum de viteză vor fi gata în acest an. „Am terminat 2023 cu 88 de kilometri făcuți. Am spus că la finele lui 2024, deci pe 2023-2024 vom avea cel puțin 250 de kilometri de autostradă completați. Se va realiza această țintă,” a subliniat ministrul.

„Lucrările pe A0, pe zona de sud, [ccontinuă și] au fost dați [în circulație] primii opt kilometri”, a adăugat acesta. „Undeva în cam o lună sau o lună și jumătate, în funcție de condițiile meteo, se vor mai da în circulație în jur de 15-16 kilometri încât să ajungem la DN4 în început de martie”, a mai spus Grindeanu care a explicat că următoarea țintă este conectarea A1 cu A2 pe drum de mare viteză.

„Urmează ca apoi să facem legătura de la A1 (București-Pitești) până la A2 (București-Constanța) pe A0-Sud, întreg tronsonul. Deci vom avea centura [Bucureștiului] pe zona de sud”, a spus ministrul la postul de televiziune. Acesta a menționat și că „se lucrează pe toate cele 13 loturi dintre Ploiești și Pașcani (A7). Aproximativ 6-7 vor fi date în folosință anul acesta, deși termenele de finalizare sunt doar pentru patru pe anul acesta”.

CNAIR: Din martie încep lucrări pe porțiunea dintre Suplacu de Barcău - Chiribiş a Autostrăzii Transilvania

Lucrările pentru proiectarea şi execuţia secţiunii Suplacu de Barcău - Chiribiş a autostrăzii Transilvania vor începe pe data de 15 martie, a anunţat, vineri, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook, a relatat Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru finalizarea construcţiei celor 26,35 km, antreprenorul român Construcţii Erbaşu are la dispoziţie 24 de luni, din care şase luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

Contractul, în valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA, finanţat prin Programul Transporturi, a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut. "Pe traseul secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău - Chiribiş se vor construi inclusiv opt poduri, opt pasaje şi trei viaducte", a mai notat Pistol, pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri