Secțiunea autostrăzii A3 dintre localitățile Chețani și Câmpia Turzii ar putea să fie dată în circulație în cursul zilei de mâine sau vineri, 22 decembrie, conform Asociației Pro Infrastructura. În total, autostrada A3 ce leagă Ungheni de Nădășelu măsoară 113 kilometri, iar termenul inițial de execuție era de 18 luni, dar șoseaua de mare viteză are toate șansele să fie dată în folosință mai repede.

Ultima bucată de autostradă ce trebuie să fie finalizată pentru ca șoferii să poată să călătorească pe autostradă între Cluj-Napoca și Târgu-Mureș este aproape gata. wall-street.ro a luat pulsul lucrărilor la această bucată din autostrada A3 luna trecută când Asociația Pro Infrastructura a anunțat că se vizează darea în circulație a porțiunii dintre Chețani și Câmpia Turzii în decembrie. Inițial, constructorii și-au dorit deschiderea lotului chiar de ziua națională.

„Conform celor mai noi informații pe care le avem în acest moment, mâine seară sau vineri în cursul zilei se inaugurează veriga lipsă A3 Chețani-Câmpia Turzii, în funcție de când se va finaliza instalarea ultimelor parapete de protecție. Șoferii vor merge pe 113 kilometri de autostradă continuă între Ungheni și Nădășelu,” se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Pro Infrastructura.

Aceeași sursă menționează că deschiderea acestui lot după doar 10 luni de la începerea lucrărilor, adică cu opt luni înainte de termen, „este un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger”, după ce contractul inițial cu Stratco a fost reziliat în martie 2021. „Așadar, Strabag și Geiger au pus în teren ~60% din lucrările necesare pe cei 15,7 kilometri în ~13 luni, deci un ritm mediu de execuție de 4,6% pe lună,” menționează Pro Infrastructura.

Lucrările la fața locului au început în noiembrie anul trecut, pe când segmentul era finalizat în proporție de sub 40%. Pro Infrastructura a scris în aceeași postare că „este o inaugurare curată, fără artificii birocratice și extinderi de termene din pix”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri