Depourile Bucureştii Noi, Berceni şi Bujoreni vor fi amenajate în vederea deservirii autobuzelor electrice, scrie Agerpres. Consilierii municipali au aprobat studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea amenajării celor trei depouri. Investiţiile totalizează 60 de milioane de lei, TVA inclus, iar durata estimată de realizare este cuprinsă între 11 - 15 luni.

Autobuzele electrice care circulă deja în Capitală sunt încărcate, în această perioadă, cu ajutorul a 20 de staţii instalate la Uzina de Reparaţii - Atelierele Centrale (URAC). Conform documentelor ataşate proiectelor, funcţionarea celor 100 de autobuze electrice necesită asigurarea infrastructurii necesare alimentării staţiilor de încărcare lentă, amplasarea posturilor de transformare şi a cablurilor de alimentare în cele trei depouri.

Pe 8 decembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, informa că un număr de 20 de autobuze electrice dintre cele 100 care au ajuns în Capitală au trecut prin testul de anduranţă în trafic şi vor ieşi pe traseu.

"Este important că au venit toate cele 100, pentru că trebuiau să vină înainte de 31 decembrie, era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care ne sunt alocaţi. Din acestea 100, 20 au făcut deja testul de anduranţă şi, începând de mâine, vor ieşi pe traseu. Liniile 330, 335 vor avea autobuze electrice", preciza Nicuşor Dan.

El menţiona că autobuzele electrice au aer condiţionat, USB pentru telefoane mobile şi dau posibilitatea călătorilor să plătească orice călătorie cu cardul.

Nicuşor Dan a arătat, de asemenea, că autonomia autobuzelor electrice este de aproximativ 300 de kilometri, iar garanţia de 8 ani sau 480.000 de kilometri.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a estimat că, în primele luni ale anului viitor, toate cele 100 de autobuze electrice ar putea fi pe traseu.

"Depinde cât de repede ne mişcăm cu staţiile de încărcare. (...) Optimist, aş spune, în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional şi totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă staţiile de încărcare lentă, vom achiziţiona şi acele staţii cu încărcare rapidă, care vor fi la capăt de linie", explica Bujduveanu.

Sursa foto: Facebook.com / Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri