Alstom investeşte în jur de 54 milioane de euro într-un centru modern de mentenanţă în Bucureşti, aşa cum există în cele mai avansate centre din lume, a declarat, luni, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Moldova, Gabriel Stanciu, la ceremonia de semnare a contractului de achiziţie a 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS.

"Noi suntem în mijlocul derulării unui program foarte ambiţios de investiţii în valoare de 54 milioane de euro până la ora aceasta. Facem la Bucureşti un centru modern de mentenanţă cu construcţia a două depouri: unul pentru testare şi integrare a acelor operaţiuni de fine tunning, care să facă reglajul fin la tot ce înseamnă material rulant, astfel încât să atingă performanţele pe care le-am prevăzut în contract. Celălalt depou, mai mare, presupune construcţia a între 5 şi 7 linii, depinde de volumul de activitate pe care îl vom avea, în care vom face operaţiunile de mentenanţă preventivă şi corectivă, precum şi cele accidentale. Spuneam, o investiţie cifrată astăzi în jurul valorii de 54 milioane de euro. După ştiinţa mea, este cam primul depou modern care se construieşte după Revoluţie încoace şi sperăm că vom avea tot sprijinul, pentru a putea duce linia de contact până la depou ca să putem face acolo şi testele statice conectate la reţeaua de înaltă tensiune de 25 de kilovolţi", a spus Stanciu, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, este "realmente o investiţie foarte serioasă".

"Va fi un centru de mentenanţă cum există în cele mai avansate centre din lume şi, cred eu, în România va fi - pentru că e şi cel mai nou - tehnologia şi mai la zi faţă de cum o vedem în alte părţi", a adăugat Stanciu.

La începutul lunii noiembrie 2023, Alstom a anunţat că investeşte peste 50 de milioane de euro pentru înfiinţarea unui depou de ultimă generaţie în Bucureşti, pentru mentenanţa noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream.

Pentru început, Alstom a contractat achiziţionarea a 30.000 de metri pătraţi care includ mai multe clădiri pe Calea Griviţei din centrul Bucureştiului, cu acces direct la magistrala feroviară.

Tranzacţia a fost încheiată cu Atelierele Griviţa, companie din Bucureşti specializată în reparaţii de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităţilor existente şi construirea altora noi pentru crearea unui depou modern şi complet echipat pentru mentenanţa celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziţionate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), potrivit unui comunicat al companiei.

În martie 2022, Alstom şi Autoritatea Română pentru Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream şi servicii de mentenanţă asociate pe 15 ani. În septembrie 2022 a fost semnat un act adiţional la contractul iniţial pentru livrarea a încă 17 trenuri interregionale Coradia Stream şi servicii de mentenanţă asociate pe 15 ani. Aceste 37 de trenuri sunt primele trenuri electrice de pasageri noi achiziţionate în România în ultimii 20 de ani.

Sursa foto: Michael Derrer Fuchs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri