Aston Martin a dezvăluit faceliftul pentru actuala generație Vantage care a fost pusă la vânzare în urmă cu șase ani. Modelul are, acum, faruri mai mari, dar și o grilă mai generoasă, pe lângă interiorul redesenat ce include un ecran tactil de mari dimensiuni pe consola centrală. Modelul de bază este, de asemenea, mai puternic cu 128 de cai putere.

Aston Martin rămâne fidel gamei sale de GT-uri, în ciuda situației destul de dificile prin care trece producătorul britanic. Modelul Vantage a fost reîmprospătat cu o față ce îl aduce în rând cu frații mai mari DB12 și DBS, dar marile schimbări sunt sub caroserie. La capitolul estetic, Vantage a primit faruri mai mari cu tehnologie LED, dar și o „gură” mărită. Guri de aer suplimentare străjuiesc admisia principală, fiind poziționate imediat sub faruri.

Spatele, însă, nu a fost alterat prea mult, linia de LED subțire marcând în continuare spoilerul ridicat al posteriorului. Cei de la Aston Martin spun că mașina a fost rigidizată, iar asta se traduce prin caracteristici dinamice îmbunătățite, sportivitatea fiind de asemenea îmbunătățită prin niște schimbări la sistemele active care te fac să pari un șofer mai bun decât ești. Din interior aflăm că Aston Martin a luat în calcul schimbarea numelui Vantage la pachet cu acest facelift, dar decizia a fost pusă în așteptare. Cert este că sunt mai multe noutăți pe acest model decât sunt pe DB12 prin comparație cu vechiul DB11.

Jantele de 22 de inci sunt acum standard, iar ele sunt încălțate de anvelope mai late care au necesitat lățirea caroseriei cu 2,54 centimetri. În plus, admisia principală mai mare permite pătrunderea către radiator a unui flux de aer cu 50% mai generos ca în trecut. Evacuările sunt mai mari acum, iar pragurile, parte integrantă a caroseriei, pot fi comandate cu fibră de carbon pe ele.

La interior, ergonomia a fost îmbunătățită, iar butoanele pentru transmisia automată sunt înlocuite de un mic levier pe consolă, în fața ecranului cu tehnologie touchscreen. Sistemul de infotainment ce rulează pe acesta este nou, iar alte elemente au fost preluate de pe DB12. ADN-ul modelului conține în continuare o esență germană, iar versiunea de bază este propulsată de același motor Mercedes-AMG V8 de 4.000 cmc ca și până acum.

Agregatul twin-turbo are, însă, turbine și alte componente noi care produc o diferență mare de putere: Vantage-ul cel vechi cu pachetul „F1 Edition” avea 528 de cai putere, iar modelul de bază din 2024 oferă 656 de cai putere - mai mult decât vei găsi într-un Porsche 911 Turbo S sau un Mercedes-AMG GT63. Cuplul maxim este de 800 Nm față de 684 Nm în trecut, disponibil între 2.750 și 6.000 rpm.

Aston Martin spune că raportul final al transmisiei ZF cu opt rapoarte a fost coborât pentru o accelerație mai bună, dar cifrele oficiale sunt conservatoare: doar 3,4 secunde de la 0 la 100 km/h în condițiile în care Vantage „F1 Edition” de până acum a reușit, în testele realizate de presă, să alerge de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde în ciuda decalajului mare de putere. Tot constructorul britanic spune că viteza maximă este de 325 km/h. Vantage va avea amortizoare adaptive și pe modelul standard, iar șoferul va avea de ales între cinci moduri de condus Wet, Sport, Sport Plus, Track și Individual. Toate noutățile se traduc și printr-o creștere de preț: de la 190.000 de dolari în Statele Unite, cu 20.000 de dolari peste modelul Vantage „F1 Edition” din trecut.

Sursa foto: Aston Martin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri