Shell a anunțat că va închide definitiv toate cele șapte stații de alimentare pentru automobile pe hidrogen care funcționau în statul american California. Andrew Beard, vice-președinte al diviziei Shell Hydrogen, a spus că mutarea este motivată de „problemele pe lanțul de furnizare, dar și din cauza altor factori”, conform InsideEVs.

Un raport recent al Hydrogen Insight a arătat că Shell ezită să extindă acoperirea rețelei sale de stații pentru alimentarea vehiculelor ușoare pe hidrogen, iar ultimele noutăți nu sunt îmbucurătoare pentru cei care speră ca această soluție să rivalizeze, în viitor, cu mașinile electrice pe baterii. Deși compania mai operează, încă, trei stații de alimentare pentru camioane, toate punctele destinate mașinilor mici nu vor mai fi funcționale, ceea ce-i va pune în dificultate pe posesorii de Toyota Mirai, Hyundai Nexo și Honda Clarity.

Datele Comisiei pentru Energie din California arată că doar 3,143 de automobile pe hidrogen au fost înmatriculate în 2023, cu mai puțin de 1% față de numărul de EV-uri care au intrat în circulație în statul american în aceeași perioadă. Tocmai de aceea Shell dezvoltă, alături de Volta, o rețea de chargere pentru electrice. Cu alte cuvinte, Shell consideră că nu este profitabil să continue susținerea acestei tehnologii.

Chiar și așa, Honda a anunțat că va lansa în acest an o versiune pe hidrogen a corssoverului CR-V pentru a înlocui modelul Clarity. Noul CR-V este dezvoltat pe o platformă studiată împreună cu General Motors, iar constructorul nipon speră să vândă 2.000 de unități pe an. Această decizie a Shell nu este, până la urmă, o sentință definitivă pentru posesorii de mașini pe hidrogen din statul american cel mai „verde”, căci mai există și alte peste 40 de stații pe hidrogen pentru mașini mici. În România, însă, nu există stații publice pentru vehicule pe hidrogen, ci doar unele plasate pe proprietatea unor societății private sau a unor institute de cercetare.

Sursa foto: Toyota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri