Circulaţia vehiculelor care produc zgomot de peste 95 de decibeli A este permisă doar în intervalul orar 08,00 - 21,59, iar nerespectarea acestei dispoziţii va fi amendată cu sume cuprinse între 1.500 şi 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie discutat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scrie Agerpres.

Conform proiectului, măsurarea zgomotului produs de vehiculele din trafic se va face prin sondaj de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român, în baza protocolului pe care aceste instituţii l-au încheiat.

Modul de măsurare al zgomotului se va face conform SR ISO 5130.

Conform proiectului, nerespectarea prevederilor conform cărora circulaţia vehiculelor care produc zgomot de peste 95 de decibeli A este permisă doar în intervalul orar 08,00 - 21,59 constituie contravenţie, care se va sancţiona astfel: în cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 decibeli A - 100 decibeli A - amendă între 1.500 de lei şi 2.500 de lei, iar dacă nivelul de zgomot depăşeşte 100 decibeli A - amendă între 4.000 de lei şi 5.000 de lei.

Poliţia Rutieră va constata şi sancţiona contravenţiile.

În termen de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii, Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român vor transmite către Direcţia de Mediu rapoarte anuale privind numărul de vehicule care au depăşit limita de zgomot, valoarea depăşirii, sancţiunile dispuse şi veniturile rezultate în urma aplicării amenzilor contravenţionale. Informaţiile urmează să fie utilizate la elaborarea hărţilor strategice de zgomot şi a planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului în Capitală.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri