Traficul rutier va fi închis total timp de două zile pe DN 1 Ploieşti - Braşov, între km 89+450 şi 94+650, pentru desfăşurarea lucrărilor de dezafectare a structurii podului de cale ferată situat între Câmpina şi Câmpiniţa, la km 0+609, informează CFR SA, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, începând din noaptea de marţi, 19 martie, ora 00:00, şi până miercuri, 20 martie, ora 24:00, antreprenorul va executa lucrările de dezafectare a structurii podului feroviar, la kilometrul 0+609, cu închiderea circulaţiei rutiere pe DN 1 (ambele sensuri), pe sectorul de drum cuprins între km 89+450 şi 94+650, şi devierea traficului rutier funcţie de tonaj, astfel: autovehiculele cu masa totală maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele riveranilor cu masa totală maximă admisă >3,5 tone, dar şi autovehiculele care se încadrează la categoria "Transporturi exceptate de la restricţiile generale de circulaţie în ROMANIA" vor circula deviat prin municipiul Câmpina, utilizându-se nodurile rutiere existente la intersecţiile cu DJ 102I şi cu DJ 101R.

Autovehiculele cu masa totală maximă admisă >3,5 tone vor circula deviat pe următoarele rute alternative: DN1A, Ploieşti - Vălenii de Munte - Săcele; DN72 şi DN71 Ploieşti - Târgovişte - Moroeni - Sinaia.

"Intrarea/ieşirea în/din DN1 pe străzile Serei, Dr. Victor Babeş şi Ciocârliei va fi închisă total", subliniază CFR SA. Pe traseul rutelor ocolitoare, semnalizarea rutieră temporară pentru vehiculele cu MTMA 3,5 tone va fi amplasată/montată de constructor astfel încât semnificaţia acesteia să fie percepută în timp util de către participanţii la trafic.

"Precizăm totodată faptul că, pentru lucrările de dezafectare a podului care supratraversează DN 1, la km 0+609, au fost emise avize şi acorduri din partea autorităţilor locale - Primăria Municipiului Câmpina şi Primăria Comunei Poiana Câmpina -, Poliţiei Rutiere, CNAIR SA, Apele Române, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, dar şi a altor deţinători de utilităţi sau reţele edilitare în zonă", se mai spune în comunicat.

Lucrările de dezafectare a structurii podului, obiectiv aflat în evidenţe ca punct periculos cu risc de prăbuşire a grinzilor, sunt executate de compania Infra System Proiect în baza contractului semnat cu SRCF Bucureşti în decembrie 2022, pentru servicii de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi a Autorizaţiei de Desfiinţare, emisă de MTI în octombrie 2023.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri