Producatorul de vehicule industriale si comerciale MAN a deschis in orasul polonez Niepolomice, din apropierea Cracoviei, o noua uzina pentru asamblarea de camioane cu tonaj mare, folosita pentru acoperirea cererii din Europa de Est, relateaza publicatia ungara Budapest Business Journal, citata de NewsIn.
Noua uzina va fi folosita pentru constructia de camioane cu o greutate de peste 16 tone. MAN a produs deja o serie de camioane in cursul verii in uzina din Polonia, in faza de testare.

Unitatea va demara productia in serie cu 400 de angajati si compania tinteste sa asambleze, in noua uzina, 4.000 de camioane pana la sfarsitul acestui an. Capacitatea noii unitati este de pana la 15.000 de camioane pe an, calculata pentru desfasurarea activitatii intr-o singura tura de lucru. Pana la jumatatea lui 2010, MAN planuieste sa ajunga la cel putin 650 de angajati in noua unitate.

"Noi presupunem ca pietele din Europa de Est si din Comunitatea Statelor Independente (CSI) vor creste intr-un ritm peste cel mediu. Vrem sa beneficiem de avantajele acestei cresteri", a spus directorul departamentului de productie al grupului MAN, Lars Wrebo.

Camioanele asamblate la Niepolomice sunt destinate sa acopere cererea din aceste doua regiuni. Componentele precum cabinele sau motoarele vor fi furnizate de o retea de uzine de productie din Austria si Germania.

Unitatea din apropierea Cracoviei este a treia uzina deschisa de MAN in Polonia, dupa doua unitati folosite de grup pentru constructia de autobuze, amplasate in Starachowice si Poznan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri