Producatorul de vehicule industriale si comerciale MAN a deschis in orasul polonez Niepolomice, din apropierea Cracoviei, o noua uzina pentru asamblarea de camioane cu tonaj mare, folosita pentru acoperirea cererii din Europa de Est, relateaza publicatia ungara Budapest Business Journal, citata de NewsIn.

Noua uzina va fi folosita pentru constructia de camioane cu o greutate de peste 16 tone. MAN a produs deja o serie de camioane in cursul verii in uzina din Polonia, in faza de testare.

Unitatea va demara productia in serie cu 400 de angajati si compania tinteste sa asambleze, in noua uzina, 4.000 de camioane pana la sfarsitul acestui an. Capacitatea noii unitati este de pana la 15.000 de camioane pe an, calculata pentru desfasurarea activitatii intr-o singura tura de lucru. Pana la jumatatea lui 2010, MAN planuieste sa ajunga la cel putin 650 de angajati in noua unitate.

"Noi presupunem ca pietele din Europa de Est si din Comunitatea Statelor Independente (CSI) vor creste intr-un ritm peste cel mediu. Vrem sa beneficiem de avantajele acestei cresteri", a spus directorul departamentului de productie al grupului MAN, Lars Wrebo.

Camioanele asamblate la Niepolomice sunt destinate sa acopere cererea din aceste doua regiuni. Componentele precum cabinele sau motoarele vor fi furnizate de o retea de uzine de productie din Austria si Germania.

Unitatea din apropierea Cracoviei este a treia uzina deschisa de MAN in Polonia, dupa doua unitati folosite de grup pentru constructia de autobuze, amplasate in Starachowice si Poznan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ce limuzine scumpe preferă românii bogați
Setari Cookie-uri