Registrul Auto Roman (RAR) va beneficia pana in luna mai de 42 de echipamente pentru testarea tahografelor vehiculelor si un echipament pentru masurarea zgomotului pentru autovehicule, in valoare de 629.931,92 euro, informeaza un comunicat de presa emis de Ministerul Transporturilor (MT).

"In cadrul proiectului se vor achizitiona 42 de echipamente pentru testarea tahografelor vehiculelor din categoriile M2, M3 si N2, N3 si un echipament pentru masurarea zgomotului pentru autovehicule, in conformitate cu cerintele Directivelor UE. Aceste echipamente vor imbunatati capacitatea Registrului Auto Roman de a aplica legislatia UE", se precizeaza in comunicat.

Potrivit datelor MT, echimpamentele sunt achizitionate cu ajutorul fondurilor PHARE. Astfel, 429.953,73 de euro reprezinta fonduri nerambursabile PHARE si 199.978,19 de euro cofinantarea asigurata de Registrul Auto Roman.

Conform comunicatului de presa, la sfarsitul anului 2007 s-au semnat doua contracte aferente proiectului „Armonizarea legislatiei si intarirea capacitatii institutionale a Registrului Auto Roman - RAR”, parte a programului PHARE National 2005, finantat de Uniunea Europeana.

Vehiculele M2 sunt cele utilizate pentru transportul de pasageri, cu maxim opt locuri plus soferul, cu o greutate maxima mai mica de cinci tone, iar vehiculele de tipul M3 sunt de asemenea utilizate pentru transportul pasageri, cu maxim opt locuri plus soferul, avand greutatea maxima mai mare de cinci tone.

In ceea ce priveste vehiculele N2 si N3, acestea sunt folosite la transportul de bunuri. Vehiculele de tip N2 au greutatea maxima mai mare de 3,5 tone, dar mai mica decat 12 tone iar cele de tip N3 au greutatea maxima mai mare de 12 tone.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bilantul RAR pentru anul 2017: prea multe masini cu defectiuni tehnice!