Autoritatea Suedeza pentru Supraveghere Financiara a cercetat daca Man si Volkswagen au actionat concertat pentru a acumula o majoritate in cadrul Scania, dupa ce presa suedeza relatase ca ar putea avea loc o oferta ostila din partea Man.

"Investigatiile desfasurate de Autoritatea Suedeza pentru Supraveghere Financiara arata ca producatorul german de camioane Man nu este obligat sa inainteze o oferta pentru Scania", arata un comunicat al autoritatii suedeze.

Luna trecuta, grupul german Volkswagen, actionar majoritar atat in cadrul Scania cat si in cadrul MAN, a facut o oferta de 4 miliarde dolari pentru a cumpara participatiile detinute in cadrul Scania de vehiculele de investitii ale familiei suedeze Wallenberg.

Afacerea a majorat dreptul de vot al Volkswagen in cadrul Scania de la 38% la 69%, insa grupul german nu a extins oferta de 200 coroane suedeze/actiune (33,6 dolari) si pentru alti actionari.

Citeste si:

Dupa ce Volkswagen a cumparat actiunile Scania luna trecuta, autoritatea financiara din Suedia a inceput investigatiile in acet caz si presa suedeza a scris ca deznodamantul ar putea obliga Man sa faca o oferta actionarilor Scania in aceiasi termeni cu oferta inaintata familiei Wallenberg.

Volkswagen detine 30% din Man, care, in schimb, are un drept de vot de 17% in cadrul Scania, in urma esuarii unei oferte de preluare a concurentei suedeze.

Autoritatea Suedeza pentru Supraveghere Financiara, Finansinspektionen, a anuntat ca nu exista "circumsante" care sa indice ca Man si Volkswagen AG ar trebui sa fie considerate in legatura, ceea ce ar impune o oferta din partea Man.