"Cu o filiala prezenta in Romania de mai putin de un an, in 2008 mizam pe 6.000 de unitati vandute. Romania este cea mai mare piata est-europeana, in afara de Rusia, pentru marca Citroën. Putem spune ca este o tara cu mare sensibilitate fata de produsele auto frantuzesti. Tocmai de aceea intentionam sa ne dezvoltam puternic pe plan local in urmatorii trei ani", a precizat reprezentantul producatorului auto, citat de NewsIn.

Didier Gerard a subliniat ca Citroën are ca obiectiv principal crearea unei retele de distributie care sa acopere toata tara.

"In urmatorii trei ani vom dezvolta reteaua de concesionari astfel incat de la 15, cat avem in prezent, sa ajungem in cativa ani la un numar de 30 - 35 de concesionari", a mai spus seful Citroën Romania.

Citeste si:

De asemenea, Didier Gerard a anuntat ca in luna septembrie a anului curent Citroën va lansa pe piata autohtona modelul C5. Presedintele companiei a mentionat ca cel mai solicitat model Citroen pe piata romaneasca a fost pana in momentul de fata C4.

In acest an, piata autoturismelor va inregistra o crestere de maxim 5% (fiind posibila chiar o stagnare), o crestere procentuala de doua cifre fiind posibila numai pe segmentul vehiculelor comerciale, estimeaza Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile APIA, bazandu-se pe evolutia de pana acum a pietei, dar si din cauza unor considerente cum ar fi modificarea de la 1 Iulie a valorii taxei de prima inmatriculare, cresterea disponibilitatii de autovehicule de ocazie in tarile Europei vestice si anuntarea derularii si in anul 2008 a programului de innoire a parcului auto.

Piata autovehiculelor noi a inregistrat o crestere generala de 13,9% in primele patru luni din 2008, ajungand la 110.839 unitati, sub ritmul de crestere de 18,6% inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor APIA. In cadrul acestei evolutii, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, autoturismele au inregistrat o crestere de 9,1%, ajungand la 90.594 unitati (locul 12 in Uniunea Europeana), insa numai aproape jumatate fata de cea de anul trecut (17,8%).