Vanzarile AAA Auto, declin de 34% in Romania

Grupul ceh AAA Auto a comercializat pe piata romaneasca in primul semestru al anului 840 de masini, reprezentand o scadere de 34% fata de aceeasi perioada din 2007, cand a vandut 1.282 de unitati, potrivit auto.cz

Filiala din Romania a contribuit in primul semestru cu doar 2% la vanzarile grupului. Performantele companiei din Romania sunt monitorizate de catre grup, o decizie referitoare la activitatea filialei de pe aceasta piata va fi luata anul viitor.

Grupul AAA Auto a vandut in primul semestru 35.400 de masini pe pietele pe care este prezent, in scadere cu 9% fata de perioada similara din 2007. Principalul motiv fiind declinul vanzarilor din Cehia, care contribuie cu 55% la rezultatele grupului.

Pe piata ceha au fost vandute 19.420 de masini in primele sase luni, in scadere cu 18% de la 23.625 unitati in primele sase luni din 2007.

“De obicei trimestrul doi este cea mai puternica perioada. Anul acesta, vanzarile noastre sunt chiar mai scazute decit vanzarile din primul trimestru. Cea mai mare scadere a fost in luna Mai”, a declarat, directorul executiv al grupului AAA Auto, Anthony James Denny.

In Slovacia grupul a vandut in prima parte a anului 8.800 de masini. Slovacia ramane cea mai profitabila piata pentru grup.

In primele sase luni in Ungaria vanzarile au crescut cu 37% la 4.290 de masini in 2008 de la 3.141 in primul semestru din 2007.

Filiala din Polonia a vandut 1.970 de unitati in primul semestru al anului, la fel ca si anul trecut in aceeasi perioada.

AAA Auto a fost infiintata in urma cu 16 ani, extinzandu-se de-a lungul timpului din Republica Ceha, unde isi are sediul, catre celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est. La ora actuala Grupul controleaza o retea de 48 de sucursale, din Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria si Polonia.

Compania ceha AAA Auto, cel mai mare dealer de masini second-hand din Europa Centrala, a obtinut 39 de milioane de euro prin listarea de anul trecut la bursa din Praga.

Publicatia ceha CBW scria in lunia iunie ca AAA Auto ia in considerare o posibila iesire de pe pietele din Romania si Polonia, decizia facand parte dintr-un program de restructurare lansat la inceputul acestui an pentru o mai buna eficienta a operatiunilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Va fi simplificată procedura de înmatriculare și radiere auto
Setari Cookie-uri