" Vrem sa incurajam furnizorii nostri in a deschide centre de operatiuni in Romania, fie folosind furnizori romani ca parteneri, fie deschizand reprezentante proprii pentru sustinerea productiei noastre de la Craiova", a spus John Fleming, potrivit NewsIn.

Presedintele Ford Europa a subliniat ca in cadrul prezentarilor de la Craiova nu vor fi anuntate investitii suplimentare sau detalii privind angajamentele Ford.

Majoritatea companiilor invitate sunt deja furnizori pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germnia, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia. De asemenea, au fost invitate si cateva companii romanesti care in prezent nu au parteneriat cu Ford.

Vicepresedintele pentru achizitii Ford Europa, Birgit Behrendt, a precizat ca furnizorilor invitati li se vor oferi detalii legate de oprtunitatile locale de afaceri, de la identificarea companiilor romanesti capabile de a livra bunuri si servicii, pana la oportunitatile existente pentru deschiderea unor operatiuni in Romania.

Behrendt a mai spus ca doua treimi din cheltuielile Ford Europe sunt facute cu furnizorii de subansamble si componente.

John Fleming a precizat ca, din 2012, Ford intentioneaza sa produca la Craiova un motor de capacitate mica cu o emisie redusa de bioxid de carbon.

Citeste si:

La inceputul acestui an, Ford Europa a anuntat ca va produce la Craiova vehiculul comercial Ford Transit Connect incepand cu mijlocul anului viitor, urmand ca din 2010 sa intre pe linia de productie un nou model din clasa mica, care se va fabrica doar la Craiova.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova, la care s-a angajat sa investeasca 675 milioane euro.

Compania americana estimeaza ca va produce anual, in 2012, 300.000 autovehicule si tot atatea motoare.

La finalul lui iulie, Ford Europe a anuntat infiintarea in Romania a unei Companii Nationale de Vanzari, care va prelua din august 2010 intreaga responsabilitate a activitatilor de marketing, vanzari si servicii pentru autovehiculele Ford.

Din 2012, Ford se asteapta la cheltuieli de aproximativ un miliard de euro pe an in Romania pentru sustinerea activitatilor de la fabrica din Craiova. Numarul de locuri de munca va creste intre timp de aproape doua ori, de la 3.900 in prezent la 7.000.

Ford Europa raspunde de producerea, vanzarea si operatiunile de service pentru autovehiculele Ford pe 51 de piete, inclusiv Rusia si Turcia.