Seful Renault a comentat referitor la un pachet de stimulente de 26 miliarde euro, menit sa sustina economia franceza, anuntat anterior de presedintele francez Nicolas Sarkozy, care include masuri de sustinere a industriei auto, unde vanzarile au scazut, dupa ce criza creditelor a scazut dramatic increderea consumatorilor.

In conformitate cu planul, consumatorii care vor schimba o masina veche pe una noua si ecologica vor primi un bonus de 1.000 de euro. Guvernul vrea, de asemenea, sa aloce o linie de credit de 1 miliard euro, pentru finantarile auto, prin care sa asigure populatiei posibilitatea de a continua sa ia masini pe credit, potrivit NewsIn.

Seful Renault a spus ca masurile sunt "foarte bune" si a adaugat ca principala problema a industriei auto o constituie creditarea.

Ghosn a mai spus ca Renault nu de gand sa anunte noi concedieri pe termen scurt, dar, daca piata auto mondiala continua sa se deterioreze, compania va trebui sa isi diminueze productia in continuare.

Citeste si:

Renault, al doilea producator auto din Franta dupa PSA Peugeot Citroen, a anuntat deja ca va concedia 6.000 de persoane in Europa si ca inchide mai multe uzine timp de cateva saptamani in decembrie.

Un purtator de cuvant al Renault a spus anterior ca reprezentantii grupului nu se afla in negocieri nici cu Saab, nici cu Volvo, dupa speculatiile care au indicat ca ar putea fi interesat de preluarea unui pachet de actiuni la unul sau la amandoi producatorii auto, dupa ce declansarea crizei a determinat discutii privind o consolidare a sectorului auto.

Renault este prezent si pe piata romaneasca, unde a preluat in 1999 un pachet de 51% din actiunile producatorului roman de automobile Dacia, pentru 50 milioane dolari.