Renault 5 este o mașină importantă pentru viitorul electrificat al Renault, mica electrică citadină asamblată în Europa venind în 2024 cu un preț de circa 25.000 de euro. În plus, știm de acum și modul în care va arăta R5-ul pe baterii după ce imaginile transmise de Renault către World Intellectual Property Organisation (WIPO) pentru a sigila drepturile de autor pe design au ajuns pe internet.

Aspectul exterior al Renault-ului 5 electric, mașină ce readuce în actualitate un nume foarte cunoscut din istoria mărcii franceze, a fost dezvăluit în urma scurgerii pe internet a unui set de imagini cu modele 3D. Acestea sunt folosite pentru a obține drepturile intelectuale pe design-ul mașinii care va fi prezentată oficial în cadrul ediției din 2024 a Salonului Auto de la Geneva.

Privind imaginile, este clar că Renault a încercat pe cât posibil să mențină design-ul conceptului prezentat în urmă cu ceva timp, schimbările fiind destul de minore. Se observă, de pildă, că forma farurilor este ceva ma irotunjită, iar unitățile LED din blocurile optice frontale au o formă mai convențională. De asemenea, va exista și o zonă cu un simbol „R5” stilizat pentru nivelul de încărcare.

În spate, linia de LED-uri ce unește cele două stopuri verticale a fost înlocuită de o componentă neagră neiluminată, iar spațiul dintre hayon și bara spate este ceva mai mare ca pe modelul concept. Am scris recent faptul că noul Renault 5 va avea o baterie de 52 kWh care va permite o autonomie de până la 400 de kilometri, pe lângă un alt battery pack cu performanțe încă necunoscute.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri