Grupul francez Renault deţinea, la finalul primului trimestru al acestui an, o cotă de 8,66% pe piaţa auto din România, cu 3.332 vehicule înmatriculate (PC & LCV), rezultat care îl menţine pe primul loc în topul mărcilor importate, scrie Agerpres.

După primele trei luni, Renault este lider pe segmentul vehiculelor comerciale uşoare (LCV), obţinând o cotă de piaţă de 30%, similară celei din primul trimestru al anului trecut. Din totalul celor 3.332 de unităţi Renault înregistrate între ianuarie-martie (PC+LCV), 43% (1.435 unităţi) sunt LCV-uri.

O altă creştere semnificativă faţă de anul trecut are loc pe segmentul LCV-urilor electrice, datorată îndeosebi succesului modelului Kangoo. Astfel, Renault ocupă locul trei în topul pieţei de LCV-uri electrice, o creştere de 8,6 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte vehiculele pentru persoane (PC), gama Renault E-Tech, dedicată vehiculelor electrificate, îşi menţine evoluţia remarcabilă în România, reprezentând 25% din vânzările de vehicule pentru persoane ale mărcii Renault în primele trei luni din 2024 (creştere de două puncte comparativ cu primul trimestru din 2023). Cu alte cuvinte, unul din patru vehicule de persoane vândute de Renault în România este electrificat.

În ceea ce priveşte înmatricularea EV-urilor de pasageri, Megane E-Tech 100% electric este al doilea model importat, după primul trimestru al 2024, cu 96 unităţi electrice înmatriculate, performanţă care susţine tranziţia către mobilitatea pur electrică. Totuși, oferta Renault nu se compară ca și popularitate cu cea a Tesla. Doar în martie 2024 Tesla a vândut 83 de Model 3 și 78 de unități din Model Y.

De asemenea, vânzările în segmentul C reprezintă 46% din înmatriculările de vehicule persoane ale mărcii Renault în primul trimestru, o creştere de două procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, îndeosebi datorată modelelor Megane, Austral, Arkana. În viitor, în România vor ajunge și noile EV-uri de buget, începând cu Renault 5 E-Tech Electric a cărui preț de bază va fi de aproximativ 25.000 de euro.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri