Chrysler LLC a anuntat ca va opri complet productia de autovehicule in Statele Unite pentru cel putin o luna, toate cele 30 de fabrici ale grupului urmand sa se inchida dupa terminarea ultimei ture de vineri.
Angajatii companiei nu se vor intoarce la lucru pana pe 19 ianuarie. Compania opreste de regula productia intre 24 decembrie si 5 ianuarie. Sistarea productiei va fi, in acest an, cu aproape doua saptamani mai mare, conform CNN, citat de NewsIn.

Chrysler este ultimul dintre cei trei mari producatori auto din Statele Unite care a decis suspendarea operatiunilor in ianuarie. Saptamana trecuta, General Motors a anuntat ca va reduce cu 30% capacitatea de productia in primul trimestru din 2009, ca reactie la deteriorarea conditiilor din piata. Masura va diminua cu 250.000 numarul vehiculelor fabricate.

Un purtator de cuvant Ford a confirmat pentru CNN ca producatorul auto va prelungi cu o saptamana perioada de oprire sezoniera a productiei, fixata initial la 2 saptamani, pentru o serie de fabrici.

Chrysler nu a precizat cu cate unitati va scadea numarul de vehicule produse, ca urmare a acestei decizii. In total, hotararea grupului va afecta 46.000 de angajati. Acestia vor fi platiti, in perioada inchiderii productiei, printr-o combinatie intre ajutoare de somaj din partea statului si contributii Chrysler, insa nu vor primi salariul integral, a spus un purtator de cuvant al grupului.

"Dealerii Chrysler au confirmat, in cadrul unei reuniunii cu conducerea companiei, ca exista multi cumparatori interesati de masinile Chrysler, Jeep si Dodge, insa ca acestia nu pot face achizitiile din cauza problemelor de finantare", a anuntat grupul. "Dealerii au precizat ca volumele de vanzari au scazut cu 20-25% din cauza problemelor de creditare".

Vanzarile de masini au fost grav afectate de inasprirea creditarii si de scaderea economiei. Per ansamblu, vanzarile de masini din Statele Unite au scazut luna trecuta cu 37%, fata de noiembrie 2007. Situatia Chrysler a fost deosebit de grava, in contextul in care vanzarile au scazut cu 47%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri