Dealerul ceh de masini rulate AAA Auto a avut anul trecut in Romania cu 45,6% mai putine livrari de autoturisme decat in 2007, compania urmand sa ia o decizie asupra vanzarii unei parti din filiala romaneasca la sfarsitul lunii februarie.
“Suntem inca in negocieri, este inca o optiune sa vindem o parte din filiala din Romania, insa o decizie va fi luata la sfarsitul lui februarie”, a declarat, pentru Wall-Street, Martin Emes, directorul pentru stocuri si preturi AAA Auto.

AAA Auto a comercializat in 2007 in Romania 2.642 de masini.

“Am fost afectati de o serie de factori. Este o cadere mare a pietei auto, insa vanzarile au fost influentate si de mutarea firmei inn noua locatie de langa autostrada Bucuresti-Pitesti. Am fost afectati si de importurile masive de masini second-hand facute de persoane fizice“, a adaugat Emes.

Potrivit directorului pentru stocuri si preturi AAA Auto anul acesta vanzarile au mers mai bine.

“Anul acesta am inceput bine,
am vandut cate 4 masini pe zi. Vanzarile in Romania speram sa creasca incepand cu luna martie. Anul 2009 speram sa fie mai bun, insa sunt totusi o multime de semnale negative in piata”, a mai spus Emes.

Din totalul vanzarilor realizate in 2008 pe piata romaneasca doar 399 de masini au fost luate prin credite, reprezentand 28% din livrari. In 2007, circa 25% din vanzari au fost prin finantare, 681 de masini.

Cea mai proasta perioada a fost ultima saptamana din noiembrie 2008, cand au fost refuzati de la finantare 80% din doritori. Intr-o luna normala acceptul la finantare este de 30%.

Partenerii AAA Auto Romania pentru credite sunt BRD, Banca Transilvania, Cetelem, Credit Europe, GE Money.

Clientii prefera in prezent masini ieftine si economice. In Romania, sunt preferate modelele Dacia Logan, Daewoo Matiz, Chevrolet Spark, Skoda Fabia.

Parcul de masini a fost in 2007 de 300 de autoturisme, in prezent a scazut la 120 de unitati.

In Cehia, compania a inceput sa comercializeze si masini noi, modele apartinand marcilor Skoda, Opel si Hyundai.

AAA Auto are in Romania 30 de angajati, de la 70 de salariati in anul 2007. “In prezent, mentinem personalul, vrem sa vedem in ce directie merge piata“, a precizat Emes.

Grupul AAA Auto are in total 1.300 de angajati, de la 3.000 de salariati la sfarsitul anului 2007.

Compania AAA AUTO Romania a oferit luna aceasta ca premiu, in urma concursului desfasurat în perioada 13 Octombrie - 13 Decembrie 2008, un autoturism Porsche Boxster.

Seria de concursuri a continuat si in restul tarilor in care compania ruleaza: in Slovakia, s-a castigat inca un Porsche Boxster, in Ungaria o Mazda RX-5 iar in Republica Ceha-Praga un Ferrari Mondial Cabriolet.

Grupul AAA AUTO se numara printre cei mai mari dealeri de masini rulate din centrul si estul Europei. Compania este activa pe piata din 1992, cand Anthony James Denny a infiintat-o in Praga, Republica Ceha.

Compania, care s-a extins in strainatate pentru prima data in 2004, numara aproximativ 40 de sucursale de parcuri auto ce functioneaza in Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri